Seçmeli ders tercih süreci başladı: Kürtçe için 12 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek

Seçmeli ders tercih süreci başladı: Kürtçe için 12 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokullarda 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersler için tercih sürecinin başladığını duyurdu. Tercih süreci 30 Ocak tarihinde başlamış olup, öğrencilerin bu süreç içinde istedikleri seçmeli dersleri belirlemeleri bekleniyor. Kürtçe seçmeli dersler bu kapsamda öne çıkıyor. Özellikle Kurmancî ve Zazakî lehçelerini öğrenmek isteyen öğrenciler, 12 Şubat tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) "Yaşayan Diller ve Lehçeler" dersi kapsamında Kürtçenin Kurmancî ve Zazakî lehçelerini seçmeli ders olarak sunuyor.

Seçmeli derslerin tercih süreci 30 Ocak 2024 tarihinde başladı ve en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili ders okutulabilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, yeterli sayıda öğrencinin talep etmesi halinde ilgili derslerin okutulması için öğretmen temini yapılacak. Eğer okullarda yeterli sayıda öğretmen bulunmazsa, öncelikle diğer okullardan maaş veya ek ders karşılığı görevlendirmelerle öğretmen temin edilecek; ancak bu mümkün olmazsa, ücretli öğretmenler görevlendirilerek bu derslerin okutulması sağlanacak.

Rudaw'da yer alan habere göre, geçmiş yıllarda Kürtçe seçmeli derslerin önündeki engellerden biri yeterli öğretmen bulunmamasıydı. Ancak, yeni uygulama ile bu sorunun çözülmesi hedefleniyor.

MEB'nin açıklamasına göre, öğrenciler ve veliler, seçmeli Kurmancî ve Zazakî ders taleplerini 12 Şubat 2024 tarihine kadar elektronik ortamda veya yazılı olarak iletmeli ve e-okul sistemine işlenmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN