Seher hemşire sağlıkçıların simgesi olmuştu: Kendimizi sedyelerle koruduk

Seher hemşire sağlıkçıların simgesi olmuştu: Kendimizi sedyelerle koruduk

Trabzon’da, hemşirelik yapan Seher Altuncu Bıçak, maske ve siperlikten dolayı yüzünde oluşan izleri çektiği fotoğrafı paylaşınca koronavirüsle savaşan sağlıkçıların simgesi haline gelmişti. Bıçak, sağlıkçıların bu dönemde çok şiddete maruz kaldığını belirtirken, "Hasta taşımak için kullandığımız sedyeleri, kendimizi korumak için kullandığımız dönemlerimiz oldu." dedi.

Trabzon’da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde görev yapan hemşire Seher Altuncu Bıçak, maske ve siperlik takmaktan yüzünde izleri çektiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaşması çok konuşulmuştu. Koronavirüsle savaşan sağlıkçıların simgesi haline gelen Bıçak, sağlıkçıların bu dönemde çok şiddete maruz kaldığını belirtirken, "Hasta taşımak için kullandığımız sedyeleri, kendimizi korumak için kullandığımız dönemlerimiz oldu." dedi.

Tüm sağlık çalışanları için çok yorucu geçen pandeminin bu bayramda bitmesini temenni ettiğini ancak etkilerinin hala sürdüğünü söyleyen Bıçak, şiddet olaylarının da sağlık çalışanlarını çok üzdüğünü belirtti.

140320221510578823593-2-001.jpg

'KENDİMİZİ KORUMAK İÇİN SEDYELERİ KULLANDIK'

Sağlık çalışanlarına şiddetin bitmesini istediklerini belirten Seher Altuncu Bıçak, "Koronavirüsle beraber yoğun bir dönem atlattık. Şu an yoğun bakımlarda eskisi gibi bir yoğunluk yok ama tehlikeyi halen daha atlatmış değiliz. İnsanlardan yine de tedbirli olmalarını istiyoruz. Sağlıkçılar bu dönemde çok yoğun çalışmanın yanı sıra yine şiddete maruz kaldılar. Hasta taşımak için kullandığımız sedyeleri, kendimizi korumak için kullandığımız dönemlerimiz oldu. Meslektaşlarımız, sedyeleri vatandaş şiddetine maruz kalmamak için kapılara dayadılar. Şiddet olayları bizi çok fazla üzüyor, yoruyor ve yaralıyor. Daha sağlıklı ortamda çalışmak istiyoruz ki çok daha verimli olabilelim" diye konuştu.

cabfd00865a73606aaa25c85639a6c5b-1-001.jpg

'BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İZLERİ VAR'

Pandemi döneminde zorlu süreçlerden geçtiklerini söyleyen Bıçak, "Simge olarak gösterilen bir fotoğrafım var. Bu pandemi döneminde koronavirüsten korunmak için taktığım maske ve siperliğin izlerinin olduğu bir fotoğraf. Yüzümdeki izlerin hepsinde, bütün sağlık çalışanlarının izleri var. Bütün sağlık çalışanlarını temsil ediyor ama hemşireler koronavirüs ile hep yüz yüze olduk. Sağlık çalışanlarının hepsinin Tıp Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN