Şehir içi ulaşım 1 liraya düştü! O ilimizde uygulanacak: Başkan zamlara kafa tuttu

Şehir içi ulaşım 1 liraya düştü! O ilimizde uygulanacak: Başkan zamlara kafa tuttu

Akaryakıt fiyatlarına gelen zam sonrasında ilçelerden peş peşe toplu taşıma zamları geliyor. O ilimizde yapılan açıklama ile birlikte belediye başkanı zamlara kafa tuttu. Şehir içinde abonman kart ile seyahat edecek öğrencilerin ve ailelerin bütçesine göre 1 TL'ye seyahat etme şansı tanınacak. Öğrencilerin ve ailelerin yüzünü güldüren haber ülke gündeminde yerini aldı. İşte tüm detaylar...

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) kapsamında gelen zamların ardından akaryakıt fiyatlarında peş peşe zamlar duyuruldu. Benzin ve motorin fiyatlarına 6 TL zam gelirken otogaz fiyatlarında ise 5 TL tutarında zam yapıldı. Akaryakıta gelen zamlar toplu taşıma ücretlerine de yansıdı.

ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Belediyeler tarafından peş peşe duyurulan toplu taşıma biletlerindeki zamlara o ilimizden karşı bir cevap geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatını desteklemek amacıyla yeni kararlar aldı.

Paylaşılan zamlara kafa tutan belediye başkanı toplu taşımada yeni tarifeyi paylaştı. Alınan karar ile 1 TL karşılığında seyahat etme imkanı sunuluyor. Oldukça ekonomik ve ucuz olmasıyla birlikte aileler ve öğrenciler tarafından faydalanacağı duyuruldu.

otobus1-001.jpg

ÖĞRENCİ TOPLU TAŞIMA VERİLERİ

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından 2023 Ocak - Mayıs ayı öğrenci kart kullanımı verileri paylaşıldı. Belirtilen dönemlerde 160 binden fazla öğrencinin abonman kart sahibi olduğu, bu öğrencilere ise 2,5 milyondan fazla abonman kart kullanımıyla 1 TL'ye yolculuk yaptığı duyuruldu. Öğrencilerin toplamda ise belediye otobüslerinde 5 milyon seferin üzerinde yolculuk yaptığının altı çizildi.

public-transport-001.jpg

1 TL'YE TOPLU TAŞIMA

Paylaşılan veriler ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir'den açıklamalar geldi.

Mersin'in öğrenci kenti olduğunu savunan Demir, "Mersin hem sosyal donatılarıyla hem de ekonomik anlamda tam bir öğrenci kenti. Bizler de öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatlarına destek verebilmek maksadıyla, şehir içi ya da kırsal yerlerde 25 kilometre mesafe boyunca öğrencileri 1 TL’ye taşıyoruz. Buna da abonman sistemi diyoruz” sözlerine yer verdi.

Öğrencilerin kullandığı abonman kartların büyük bir tasarruf sağladığını vurgulayan Demir açıklamalarında, "Yaptığımız analizlere göre, 1 Ocak – 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki beş aylık süre boyunca, öğrenciler belediye otobüslerinden 5 milyonun üzerinde faydalanmış. Abonman kart kullanarak 1 TL’ye yolculuk etme sayısı ise 2,5 milyondan fazla gerçekleşmiş” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN