Sel, yıldırım, heyelan, dolu, rüzgar... Meteorolojiden turuncu ve sarı alarm

Sel, yıldırım, heyelan, dolu, rüzgar... Meteorolojiden turuncu ve sarı alarm

Meteoroloji, 8 il için 'turuncu' ve 'sarı' kodlu uyarı yaptı. Son hava durumu tahminlerine göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Toroslar, Doğu Anadolu'nun kuzeyi gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların orta ve doğu Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Diğer yandan Marmara ve kıyı Ege'de kuvvetli poyraz etkisini hissettirecek. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Sivas çevreleri, Hatay’ın kıyı ilçeleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Sinop çevreleri ile Ardahan'ın güney ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

8 İL İÇİN 'TURUNCU' VE 'SARI' KODLU UYARI

Meteoroloji, 8 il için 'turuncu' ve 'sarı' kodlu uyarı yaptı. Meteorolojinin turuncu ve sarı kodlar uyardığı iller şöyle:

Turuncu: Ordu, Samsun

Sarı: Artvin, Kastamonu, Rize, Sinop, Giresun, Trabzon

SEL, YILDIRIM, HEYELAN, DOLU, RÜZGAR...

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 26°C
Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU °C, 22°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 24°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DİYARBAKIR °C, 38°C
Az bulutlu ve açık

HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

haritatahmingun1.jpg

haritatahmingun2.jpg

haritatahmingun3.jpg

haritatahmingun4.jpg

haritatahmingun5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN