Selçuk Geçer’den döviz kuru ve faiz artışıyla felaket öngörüsü

Selçuk Geçer’den döviz kuru ve faiz artışıyla felaket öngörüsü

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, bayram sonrasında döviz kuruyla ilgili önemli bir felaketi öngördü. Merkez Bankası’nın 500 puan faiz artışıyla birlikte faiz oranının yüzde 50 seviyesine yükseldiği belirtildi.

Faiz artışı sonrasında döviz ve altın fiyatlarında yaşanan düşüş ise yatırımcıları endişelendirdi. Milyonlarca yatırımcı, ellerindeki birikimi nasıl değerlendireceklerini düşünüyor. Ünlü ekonomistlerin tahminleri de merak konusu.

Amerika’nın önde gelen bankalarından Wells Fargo’nun geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporda doların 2025 yılında 30 liranın altına düşeceği öngörülmüştü. Bu rapor, yatırımcılar arasında endişe yaratmıştı.

img-4944.jpeg

Selçuk Geçer ise dolar kurunda bayram sonrasında yaşanacak gelişmeleri değerlendirdi. Geçer, “Dolar şu anda bu seviyelerde tutulmaya çalışılıyor. Doların bu seviyede tutulması zenginleri zenginleştirirken, fakirleri daha da fakirleştirir. Bayram döneminde dolar konusunda büyük bir hareketlenme beklemiyorum. Ancak 3 ay sonra bir hareket olursa, çok daha etkili olabilir. Bu hareketin gerçekleşmesi kaçınılmaz. Bu koşullarda yabancıların Türkiye’ye para getireceğini düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN