Semra Güzel adliyeye sevk edildi

Semra Güzel adliyeye sevk edildi

Bir PKK'lı ile fotoğrafının olması nedeniyle dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan HDP Milletvekili Semra Güzel, gözaltına alınmıştı. Güzel, adliyeye sevk edildi.

HDP Milletvekili Semra Güzel'in bir PKK'lı ile fotoğrafının ortaya çıkmasının ardından dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Daha sonra hakkında yakalama kararı çıkartılan Güzel'in gözaltına alınmasının ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede Güzel'in ortak operasyon sonucunda gözaltına alındığı belirtilerek şu ifadeler kullanılmıştı:

"Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak operasyon neticesinde firari HDP milletvekili Semra Güzel 02 Eylül 2022'de İstanbul'da yakalandı. MİT Başkanlığı tarafından yürütülen istihbari çalışmalarda, hakkında çıkan yakalama kararı sonrasında firari durumda bulunan HDP Diyarbakır milletvekili Semra GÜZEL'in terör örgütü PKK/KCK unsurları tarafından yasadışı şekilde yurtdışına çıkış arayışında olduğu öğrenildi.”

Güzel'in üzerinde sahte pasaport bulunduğu belirtilirken, beraberindeki A.G. isimli kişi de gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Güzel, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN