Sendika temsilcilerinden 'enflasyon' vurgusu: Emekçilerin talep ve beklentilerini...

Sendika temsilcilerinden 'enflasyon' vurgusu: Emekçilerin talep ve beklentilerini...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 2 gün sonra toplanacak. 'İnsanca yaşamak' vurgusu yapan sendika temsilcileri, TÜİK'in enflasyonla oynadıklarını belirtti. Temsilciler, "Önemli olan artış değil alım gücü, enflasyonla oynama yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Yeni asgari ücretle ilgili beklentilerini Cumhuriyet gazetesine anlatan sendika temsilcileri, alım gücüne parmak bastı. TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmadığına vurgu yapan sendikacılar, alım gücünün önemine dikkat çekti.

'ÖNEMLİ OLAN ALIM GÜCÜ'

Türkiye’de asgari ücreti konuşurken 'sembolik' değil 'ortalama' ücretlerin konuşulduğunu belirten DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu şu ifadeleri kaydetti.

“Zaten asıl mesele Türkiye’nin asgari ücretler toplumu olmaktan kurtarılması. Bunun yolu da sendikalaşmanın önündeki engelleri kaldırmak ve toplu sözleşmeli işçi sayısını artırmak. Ayrıca önemli olan, asgari ücretin dolara endekslenmesi değil, alım gücüdür. İşçinin ailesiyle beraber geçinebileceği bir ücret belirlenmesi lazım.”

whatsapp-image-2023-06-11-at-10-19-12.jpeg
KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil

'KOMİSYON DEĞİL CUMHURBAŞKANI BELİRLİYOR'

Yeni asgari ücretin mevcut ekonomi politakalarına paralel olacağını ifade eden KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ise şu vurguyu yaptı:

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ama formaliteden. Bilindiği gibi son iki dönemdir asgari ücreti komisyon değil Cumhurbaşkanı belirliyor. Dolayısıyla başlayacak olan görüşmelerin emekçilerin talep ve beklentilerini karşılayacak düzeyde olacağını düşünmüyoruz. Zaten TÜİK gibi bir gerçeklik var.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN