Sevindiren haber geldi: Evde bakım, engelli ve yaşlı aylığına rekor zam! İşte hesaplanan rakamlar...

Sevindiren haber geldi: Evde bakım, engelli ve yaşlı aylığına rekor zam! İşte hesaplanan rakamlar...

Hakem heyetinin son kararına göre, memur maaşlarına zam oranı 2024 yılı için 15+10, 2025 için yüzde 6+5 olarak belirlendi. Buna göre; evde bakım, engelli ve yaşlı aylığına memur maaşına zam oranı kadar zam yapılması bekleniyor. Peki, evde bakım parası ne kadar olacak? Engelli maaşına ne kadar zam yapılacak? Yaşlı aylığı ne kadar 2024? İşte hesaplanan yeni maaşlar...

Toplu sözleşme görüşmelerinin son toplantısı sonrası memur ve memur emeklisine yapılacak zam oranları belli oldu. Bu zam oranlarının ardından evde bakım, engelli ve yaşlığı aylığı alanların temmuz ve ocak döneminde ne kadar para alacakları hesaplandı.

MEMUR MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILDI?

Memur zammı, enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile hesaplanıyor. Yani Ocak 2024 için yüzde 15'lik toplu sözleşme zammına göre yeni hesap yapıldığında memur maaşları yüzde 44,42 oranında artacak.

Sabah'ta yer alan habere göre, emekli maaşı zammı için memur zammı önemli bir referans değer olacak. SSK, BAĞ-KUR emeklisine ek zam konusunda teknik ve bütçe çalışmalar devam ediyor.

EVDE BAKIM, ENGELLİ, YAŞLI AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı dahil sosyal destek ödemeleri her 6 ayda bir memur zammı kadar artıyor.

Maaş zamları sonrası hesaplanan aylıklar şöyle:

evde-bakim-maasi-engelli-maasi-yasli-ayligi-2024.jpg

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN