SGK'ya borçlanma yapacaklar dikkat! Son çağrı geldi: O tarihten önce yapan daha az ödeyecek

SGK'ya borçlanma yapacaklar dikkat! Son çağrı geldi: O tarihten önce yapan daha az ödeyecek

Temmuz ayında asgari ücrete gelecek olan zam milyonlarca çalışan tarafından merak konusu oldu. Asgari ücret zammı sadece çalışanları değil milyonlarca kişinin hayatını etkiliyor. Merakla beklenen toplantıların başlamasıyla birlikte birçok sektörde şimdiden dalgalanmalar başladı. Zamlardan en çok etkilenecek sektörlerden birisi de SGK oluyor. İşte tüm detaylar...

BORCU OLANLAR İÇİN KRİTİK TARİH

Haziran ayının ortasına gelmesiyle birlikte asgari ücretli vatandaşları heyecan sardı. Ara zam müjdesinin verilmesiyle birlikte milyonlarca çalışan gözünü temmuz ayına dikti. Temmuz ayında gelecek olan ara zamma dair gelişmeler üst üste yaşanıyor.

Merakla beklenen zam için geçtiğimiz günlerde ilk Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı gerçekleşti. Toplantı sonrasında açıklama yapılmayarak ikinci toplantıya odaklandığı tahmin ediliyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı ise ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor. Asgari ücrete gelecek olan zamma dair araştırmalar yapan vatandaşlara üzücü haber geldi. Asgari ücret zammı ile birlikte SGK borcu olanlar, emeklilik için SGK'ya borçlananlar için yeni gelişmeler aktarıldı.

0x0-aile-destek-odemeleri-yatti-mi-odeme-tarihleri-belli-oldu-mu-2023-aile-destek-programi-nisan-ayi-ne-zaman-yata-1681187947401.jpg

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM

Temmuz ayı ile birlikte gelecek olan ara zam için meraklı bekleyişlerin devam etmesiyle yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk yarısında açıklanan 6 aylık enflasyona göre belirlenecek olan asgari ücrette, tahmini rakamlar gündemde yer alıyor. Asgari ücrete gelecek olan zam ile birlikte sadece asgari ücretli çalışanlar değil milyonlarca çalışan etkileniyor.

Merakla beklenene asgari ücret açıklaması için ilerleyen günlerde yeni bir toplantının yapılması bekleniyor. Asgari ücret zammı ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu'nda yer alan askerlik borçlanması, doğum borçlanması ve yurt dışı borçlanması olmak üzere tüm hizmetlerde maaliyetlerin artması bekleniyor.

3572495-a663e2ce65fa438dc91949c4cfdc8004-1366x1366.jpg

SGK BORCU OLANLAR DİKKAT

SGK üzerinden borçlanma yapan kişilere uyarılar geldi. Borçlanma yapan kişiler, prime esas kazanç tutarı ve bu kapsamda yer alan alt ve üst sınırların da kendi tercihlerine göre belirleniyor.

Son zamanlarda gündemde yer alan askerlik ve doğum borçlanmasında bir günlük en düşük prim tutarı günlük asgari ücretin yüzde 32'si, yurt dışı için borçlanmalarda ise günlük asgari ücretin yüzde 45'i olarak prim ödemelerinin yapıldığı daha öncesinde duyurulmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN