Sıcaklara aldanmayın! Kabus geri dönüyor! Hava sıcaklıkları 3’er 5’er düşecek

Sıcaklara aldanmayın! Kabus geri dönüyor! Hava sıcaklıkları 3’er 5’er düşecek

Bir sıcak bir soğuk derken vatandaşların da aklı karıştı. Sıcak havaları aldanmayın bunlar iyi günler. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli ve sağanak yağışlar için o tarihi işaret etti. İşte Türkiye'yi kabusa döndürecek o açıklama…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Hafta başında yükselen sıcaklıklar vatandaşın yüzünü güldürürken yapılan açıklamalar vatandaşları pek de memnun etmeyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı şehirlerde sağanak yağışların görülebileceğini belirtirken kar yağışlarının da yeniden geleceğini aktardı. Vatandaşların olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtilirken kuvvetli yağış kuvvetli fırtına ve çığ tehlikesine karşı da uyarılar peş peşe sıralandı. İşte Türkiye'yi kabusa döndürecek o açıklama…

HAVA SICAKLIKLARINA ALDANMAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın görüleceği belirtildi. Orta Karadeniz ve İç Anadolu'nun doğusu ile birlikte Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve Doğu kesimlerinde yağışların etkili olacağı belirtildi. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların iç kesimlerin yüksek kısımlarında karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği aktarıldı. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülebileceği belirtilirken Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin eğimli ve yüksek kesimlerinde görülebilecek çığ tehlikesine karşı da uyarı yapıldı. Sıcak bir haftaya başlangıç yapılırken yağışların yeniden yurt genelinde görülebileceği aktarıldı.
yagis-yagmur.jpg

METEOROLOJİDEN PEŞ PEŞE UYARILAR GELDİ


Kuvvetli yağışların Ordu, Giresun çevreleri ve Samsun'un Doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı belirtilirken yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği aktarıldı.
Kuvvetli rüzgarlar da etkisini gösterirken özellikle Batı ve orta Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönünden 40-60 km/saat hızda eseceği aktarıldı. Bölgede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği söylendi.

Çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilirken Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu söylendi.

kuvvetli-ruzgar-1.jpg

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
EDİRNE 4°C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu
İSTANBUL 5°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu
KIRKLARELİ 3°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu
KOCAELİ 5°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu
kar-yagisi-2.jpg

EGE


Hava parçalı ve az bulutlu olacak.
A.KARAHİSAR 0°C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu
DENİZLİ 8°C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu
İZMİR 12°C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu
MUĞLA 5°C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu
hava-yagis.jpg

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu bir hava etkili olurken Doğu kesimlerde yer yer çok bulutlu bir hava görülecek. Rüzgarın ise Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönünden esmesi bekleniyor.
ADANA 7°C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu
ANTALYA 11°C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu
HATAY 7°C, 20°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu
K.MARAŞ 7°C, 17°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu
yagmur-yagisi-1.jpg

İÇ ANADOLU


Parçalı ve az bulutlu bir hava etkisini gösterirken Doğu kesimlerde yer yer çok bulutlu bir hava etkili olacak. Sabah saatlerinde kuzeydoğu da ise buzlanma ve don olayı yaşanabilir.

ANKARA 1°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu
ESKİŞEHİR 1°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu
KONYA 3°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu
SİVAS 0°C, 6°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

yagmur-yagisi.jpg

BATI KARADENİZ


Bölgede parçalı yer yer çok bulutlu bir hava etkili olacak.
BOLU 1°C, 15°C
Parçalı bulutlu
DÜZCE 5°C, 17°C
Parçalı bulutlu
KASTAMONU -1°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu
ZONGULDAK 5°C, 10°C
Parçalı bulutlu
yagis-1.jpg

ORTA ve DOĞU KARADENİZ


Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in doğusu ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği, yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak; iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

AMASYA 6°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu
SAMSUN 7°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yağmur ve sağanak yağışlı
TOKAT 4°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve yükseklerinde karla karışık yağmurlu
TRABZON 8°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı
hava-yagisli.jpg

DOĞU ANADOLU


Parçalı ve çok bulutlu bir hava etkili olurken kuzey ve doğu kesimler ile birlikte Elazığ'ın güney kesimlerinde yağışlar etkili olacak. Yağışların genellikle yağmur şeklinde görülmesi beklenirken karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı da görülebilir. Gece ve sabah saatlerinde ise buzlanma ve don olayı görülebilir. Kar örtüsü bulunan yüksek kesimlerde ise çığ riski bulunuyor.
ELAZIĞ 2°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu
ERZURUM -2°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu
KARS 1°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu,
MALATYA 3°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

yagis.jpg

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu bir hava etkili olurken bölgenin doğusunda çok bulutlu bir hava görülecek. Şanlıurfa Siirt ve Adıyaman'ın doğu kesimlerinde ise yağmur görülürken Siirt'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak.
ADIYAMAN 6°C, 16°C
Parçalı bulutlu, doğu kesimleri çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı
DİYARBAKIR 6°C, 20°C
Parçalı bulutlu
GAZİANTEP 6°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu
ŞANLIURFA 8°C, 17°C
Parçalı bulutlu, çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN