Sigara zamları sonrası tekel bayilerden kötü haber! Türkiye genelinde satmama kararı alacaklar

Sigara zamları sonrası tekel bayilerden kötü haber! Türkiye genelinde satmama kararı alacaklar

Sigara zamları sonrasında tekel bayilerden kötü haber geldi! En ucuz sigaranın 50 liraya ulaşmıştı... Türkiye genelinde artık satmama kararı alacaklar! İşte haberin detayları...

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı, sigara satışlarında kâr marjının düşük olduğunu ve bu durumun ticaretin zorluğunu artırdığını belirtti. Sigara firmalarının bayilere sınırlı miktarda ürün verdiğini ifade eden Başkan Aybaş, ayrıca banka pos oranlarının yüzde 3'ün üzerine çıkmasının kâr marjını olumsuz etkilediğini vurguladı.

SİGARA SATIŞLARINDA KAR MARJI DÜŞÜK, BAYİLER ZOR DURUMDA

tekel-bayiinde-artik-satilmayacak.jpg

Aybaş, sigara satışından elde edilen kâr marjının bankaların kasasına gittiğini ve bu durumun ticaretin sürdürülebilirliğini zorlaştırdığını dile getirdi. Sigara satışlarının kâr marjının düşük olması nedeniyle bayilerin zor durumda olduğuna dikkat çeken Aybaş, bu konuda Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurumu'nun müdahale etmesi gerektiğini ifade etti.

SİGARAYA ZAM KAÇAK SİGARAYA YÖNELTİYOR

tekel-bayiinde-artik-satilmayacak.webp

Aybaş ayrıca, toptan zincir marketlerin de bayilerden komisyon kestiğini ve bu durumun bayileri olumsuz etkilediğini belirtti. Sigara satışlarındaki aşırı zamların tüketiciyi kaçağa yönelttiğini ve kaçak tüketimin arttığını kaydeden Aybaş, sigara kâr marjının artırılması gerektiğini ve bayilerin zarar etmemesi için adımlar atılması gerektiğini söyledi.

BAYİLER ARTIK SİGARA SATMAYABİLİR

tekel-bayiinde-artik-satilmayacak1.webp

Başkan Aybaş, sigara satışlarının düşük kâr marjı nedeniyle bayilerin sigara satmayı düşünmediğini ve kaçak tütün satışının arttığını ifade ederek, "Toptan zincir mağazalardan ve bu gibi yerlerden sigara aldığımızda biz TAPDK ruhsatlı bayiler olarak fark ödüyoruz. Sigara kâr marjının acilen bayide banka pos oranları düşünülerek yükseltilmesi gerekmektedir. Türkiye Tekel Bayileri Platformu adına sigara cirosu biz tekel bayilere ciro yükü oluyor ve dolayısıyla artan vergi yükü bizleri bilanço olmaya zorluyor ve muhasebe gideri bize masraflı oluyor, iki katına çıkıyor. Bu durumda maliyetli sigaranın vergi yükü yıllık cirodaki yeri ayrı tutulmalıdır. Aşırı zamlar tüketiciyi kaçağa ve kalitesiz tütüne sevk ediyor, keza aynı durum alkol için de geçerli. Sigara kâr marjı çok düşük ve bizler tekel bayiler olarak Türkiye geneli kâr marjı düşük hiçbir tütün mamulünü satmama kararı almayı düşünüyoruz. Bu minvalde artan baskılar ve cezalarda cabası banka kredi kartı komisyonları çok yüksek, 3,5’lere dayandı" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN