Sigortası 1999’da başlayan çırak ve stajyerler dikkat! Emeklilik prim desteği yolda

Sigortası 1999’da başlayan çırak ve stajyerler dikkat! Emeklilik prim desteği yolda

Son günlerde EYT yasasının ardından çıraklık sürecinde emeklilik fırsatları için düzenlemelerin beklendiği konuşuluyor. Hükümetin atacağı adımların milyonlarca vatandaşın emeklilik planlarını etkileyebileceği belirtiliyor. Sigorta girişi o tarihte olanlara ise prim müjdesi verildi. Çırak ve stajyerler için erken emeklilik yolu açılıyor

Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar için geçerli olan EYT yasasının çıraklık eğitimi alanların emeklilik olanaklarına etkisi tartışma konusu oldu. Hükümetin bu konuda atacağı adımlar, halen çıraklık sürecinde olan milyonlarca vatandaşın emeklilik planlarında önemli değişikliklere neden olabilir. Çıraklar ve stajyerler için yeni adımlar atılacak…

EYT düzenlemesinin ardından çıraklık sürelerinin de sigorta kapsamına alınması için yeni bir emeklilik reformu üzerinde çalışılıyor. Bu reform sayesinde mesleki eğitim süreleri emeklilik hesaplamalarına dahil edilebilecek. Mevcut düzenlemelerde, avukatlar ve annelerin staj sürelerini borçlanmalarına bazı istisnalar dışında izin veriliyor. Ancak yeni reform, bu istisnaları daha geniş bir şekilde genişletmeyi hedefliyor.

img-3794.jpeg

ÇIRAK VE STAJYERLER İÇİN PRİM DESTEĞİ

Avukatların staj sürelerinin bir kısmını borçlanabilmeleri için mahkemelerde çalışmaları gerekmektedir. Ayrıca staj yapan anneler de staj veya çıraklık sürelerinden sonra doğan çocukları için borçlanma yapabiliyor.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, stajyerlerle yapılan iş sözleşmeleri olmadığı için stajyerlik sürecinin bir mağduriyet olmadığını ve emeklilik primlerinin ödenmediğini belirtti. Ancak çıraklık süreci farklı bir senaryo ortaya koyuyor ve bu konuda çözüm arayışları devam ediyor.

img-3795.jpeg

ÇIRAKLIK DÖNEMİNDEKİ SÜRE EMEKLİLİK HESABINA MI EKLENECEK?

Önerilen düzenleme, çıraklık sürelerinin emeklilik hesaplamalarında dikkate alınmasını amaçlıyor. Bu düzenleme hayata geçtiğinde, çıraklık sürelerinin borçlanılması sigortalılık süresi olarak kabul edilebilecek.

Bu gelişmeler, çıraklık sürecinde olan vatandaşların emeklilik planlarını etkileyebilecek önemli adımlar olarak değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili çalışmalar ve düzenlemelerin ilerleyen günlerde netleşmesi beklenmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN