Sınava girecek milyonlarca kişiye duyuruldu! Saat 14.15'ten itibaren yapılması gerekiyor: O tarihte sona erecek

Sınava girecek milyonlarca kişiye duyuruldu! Saat 14.15'ten itibaren yapılması gerekiyor: O tarihte sona erecek

ÖSYM tarafından son dakika duyurusu yapıldı! Sınava girecekler dikkat. Saat 14.15'ten itibaren yapılması gerekiyor. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, adayların bugünden itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle belgeyi edinebilecekleri bildirildi. Geç kalmadan giriş belgesini alın. Tüm detaylar paylaşıldı. İşte ÖSYM'nin öğrencilere yapmış olduğu uyarı...

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonrasında milyonlarca öğrenci sınavların yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. Gelen açıklamalara göre sınavların ertelenmeyeceği ve yapılacağı duyuruldu. Gelen haber sonrası öğrenciler sınav takvimini araştırırken ÖSYM internet sayfası üzerinden bir son dakika duyurusunda bulundu. Saat 14.15'ten itibaren yapılması gerekiyor. Sakın geç kalmayın, o tarihten itibaren sona erecek! Belgeyi alamazsanız sınava giremeyeceksiniz. İşte detaylar haberimizde...

SINAVA GİRECEK OLAN ADAYLAR DİKKAT!

ÖSYM yapmış olduğu duyuruda 2023-YÖKDİL/1 Sınavına katılım sağlayacak olan vatandaşları uyardı. Yapılan duyuruya göre, adaylar sınav giriş belgelerini alabilirler. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

26 Mart 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’na (2023-YÖKDİL/1) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

hhgghgh.jpg

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 16 Mart 2023 tarihinde saat 14.15'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecektir.

SAKIN GEÇ KALMAYIN

Yapılan duyuruda adayların 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı belirtilerek, "26 Mart 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-YÖKDİL/1 Sınavı için adaylar, 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." uyarısında bulundular.

jjhjh.jpg

Yapılan duyurunun devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir."

2023 YÖKDİL NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinden, "2023-YÖKDİL/1: Sınav Tarihi Değişikliği, Geç Başvuru Alınması ve Sınav Merkezi Tercihlerinin Güncellenmesi" konulu duyuru yayımlandı. Daha önce 12 Mart olarak duyurulan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 26 Mart'a ertelendi.

Buna göre; 2023 YÖKDİL sınavı 26 Mart 2023 Pazar günü yapılacak.

26 Mart 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-YÖKDİL/1 Sınavı için adaylar, 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN