Şirince ve Ayvalık’ı unutun! Emekliler buraya gitmek için gün sayıyor: Zeytin ağaçlarının içindeki o köyde her gün tatil

Şirince ve Ayvalık’ı unutun! Emekliler buraya gitmek için gün sayıyor: Zeytin ağaçlarının içindeki o köyde her gün tatil

Eşsiz manzarasıyla birçok yere taş çıkartacak bu yer görenleri kendine hayran bırakıyor. Ne Şirince ne Ayvalık… Zeytin ağaçlarının arasında kaybolan bu köyde her gün farklı bir aktivite yapabilirsiniz. Özellikle de emeklilerin hayallerini süsleyen manzarasıyla keşfedilir keşfedilmez insan akınına uğrayacak.

Türkiye, kültürel, tarihi, doğal güzelliklerle çevrili akşam bir ülke iken sahip olduğu bu güzellikler turizm açısından oldukça kıymetlidir. Ülkemizin dört bir yanında birbirinden eşsiz doğal güzelliklerin bulunduğu yerler varken bunlardan biri Ege’nin incileri arasında bulunan Aydın oluyor. Hem temiz havasıyla hem doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakan Aydın, özellikle de 1200 rakımlı Belenova Yaylası ile dikkatleri çekiyor.

yeni-proje-15-003.jpg

AYDIN’IN EN YÜKSEK NOKTALARINDAN BİRİ

Belenova, sahip olduğu 1200 metre yükseklikle Aydın’ın en yüksek noktalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Bölgenin muhteşem manzarası, serin yaylası ve sosyal tesisleri vatandaşların ilgisini çekerken yılın her mevsiminde farklı güzelliklerle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Gezelim’de yer alan bilgilere göre, söz konusu bu yayla doğal güzelliklerinin yanı sıra enfes yerel yemekleriyle de misafirlerinin zamanı şenlendiriyor. Zeytin ve zeytinyağından, incirden ve daha birçok doğal üründen hazırlanan leziz yemekler, geleneksel köy kahvaltısı, özellikle de yaz mevsiminde insanın içini serinleten buz gibi havası ile doğa severlerin ilgisini çekiyor.

yeni-proje-16-005.jpg

BURASI AYDIN’IN ULUDAĞ’I

Belenova, Aydın ve Denizli’ye ortalama 90 kilometre mesafede bulunurken bu yayla, “Aydın’ın Uludağ”ı olarak adlandırılıyor. Küçük Ova, Koca Ova, Arap Deresi göletleri ve tesisin hemen yanı başındaki muhteşem manzaralı Belenova Göleti ile dikkat çeken Belenova Yaylası Karadeniz’i aratmıyor.

yeni-proje-17-006.jpg

BAŞKA ÜLKELERDEN ZİYARETÇİLER GELİYOR

Belenova’Yı görmek için Danimarka’dan gelen Hülya Özdemir, Kuyucak bölgesinde 44-45 derece sıcaklıklardan kaçıp burada 24 derecelik serinliklere ulaşmanın rahatlattığını ifade etti. Doğa severleri ve güzel bir tatil yapmak isteyenleri Belonava’ya çağırdı.

yeni-proje-18-004.jpg

Kuyucak Belediye Başkanı Mehmet Çömden de serinlik, doğal yaşam, huzur ve tertemiz bir tabiat arayışında olanları Belenova’ya davet ederek, “Önceki dönem Belediye Başkanımız Metin Ertürk’ün 2018 yılında halkımıza kazandırdığı bir tesisimiz olan Kuyucak Belediyesi Sosyal Tesisimiz adeta saklı bir cennet içerisinde yer alıyor. Bu özelliği ile de yılın dört mevsiminde de insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir yer oldu. Doğayla iç içe, sağlıklı, huzurlu bir ortam arayan herkesi Belenova’ya bekliyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN