Skandal, yıkım sırasında meydana çıktı: İki bina 30 yıl boyunca tek duvarla ayakta kalmış

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımına başlanan binanın, bitişiğindeki bina ile tek duvar kullandığı ortaya çıktı. Yıkım sırasında ortaya çıkan skandalla diğer binadaki daireler duvarsız kaldı. Kendisine ulaşılan müteahhit, aradan 30 yıl geçtiğini, inşaatla ilgili detayları hatırlamadığını ve bina yapılırken tüm izinlerin alındığını aktarırken çaresiz kalan bina sakinlerinin imdadına yıkımı yapılan binanın müteahhidi yetişti.

Skandal olayın adresi İstanbul'un Avcılar ilçesi Denizköşkler Mahallesi. Dört katlı bir binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmasına ve yenisinin yaptırılmasına karar verilmesinin ardından yıkım, çevreye ve trafiğe zarar vermemesi adına küçük iş makineleri kullanılarak üst katlardan başladı.

2.jpg

YIKIM SIRASINDA MEYDANA ÇIKTI

Bina yıkılırken üst kattaki dairelerin hemen bitişiğindeki 8 daireli bina ile ortak duvar kullandığı meydana çıktı. Yıkımı gerçekleştiren müteahhit, belediyenin teknik uzmanların gelerek inceleme yapmasını istedi.

Gelen ekibin incelemeleri sonucunda binanın merdiven boşlukları ile üst kattaki dubleks dairelerde ortak duvar kullanıldığı tespit edildi.

4.jpg

MÜTEAHHİT DETAYLARI HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİ

Duvarsız kalan apartman sakinlerinden Levent Karabacak, durum üzerine binanın müteahhidine telefonla ulaştığını aktardı. Karabacak, müteahhidin aradan 30 yılı aşkın sürenin geçtiğini, o tarihteki inşaata ilişkin ilgili detayları hatırlamadığını ve bina yapılırken tüm izinleri aldığını söylediğini aktardı.

1-007.jpg

'BURADA YAŞAYAN İNSANLARI MAĞDUR ETME HAKKI YOK'

Söz konusu müteahhidin sonraki aramalara cevap vermediğini belirten Karabacak, "Geçmişteki müteahhidini aramamıza rağmen bize bir sefer cevap verdi ve daha sonra tekrar arayacağımızı düşünerek telefonlarını kapattı. Devlet yetkililerine, büyüklerine sesleniyorum. Bunların sorumluları kim ise burada yaşayan insanları mağdur etme hakkı yok. Ailemiz, çocuklarımız. Burada yaşanacak en ufak sıkıntıda zararımızı kim karşılayacak" dedi.

haber-gorseli.jpg

İnşaatın yapımını üstlenen müteahhit, ortak duvar çıkan dairelerin duvarını örmeyi kabul ettiğini belediye yetkililerine bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN