Son anketten çıkan sürpriz sonuç! Yarış kızışıyor: Anketi gören gözlerine inanamadı

Son anketten çıkan sürpriz sonuç! Yarış kızışıyor: Anketi gören gözlerine inanamadı

Millet İttifakı'nın 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak göstermesiyle birlikte anket şirketleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçmesi beklenen yarışa ilişkin anket sonuçlarını yayınlamaya başladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan seçenekleri sunulan ankette çıkan sonuç herkesi şaşırttı.

14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimler her geçen gün yaklaşırken anket şirketleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçmesi beklenen yarışa ilişkin anket sonuçlarını açıklamaya başladı. Aksoy Araştırma bu doğrultuda 'Türkiye Monitörü 2023 Yılı 9. Hafta Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı.

'AK PARTİ 2022'NİN SON ÇEYREĞİNDEN BERİ AY KAYBEDİYOR'

Söz konusu araştırmanın sonuçlarına göre; AK Parti, 2022 yılının son çeyreğinden bu yana geçen sürede yüzde 3.5 gerileme yaşadı. Partinin oy oranı yüzde 31 bandında olduğu öğrenilirken CHP ise yüzde 28’in üzerine çıktı.

Ankette Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin de sorular yönetilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının 44.4, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 55.6 olduğu öğrenildi.

Araştırma 8 Mart tarihinde yüzde 95 güven aralığında ve yüzde 2.5 hata payı ile 1537 kişi ile 26 ilde gerçekleştirildi.

'MİLLETVEKİLLİĞİNDE İLK SIRADA AK PARTİ İLE CHP ARASINDA 3 PUAN VAR'

Ankette katılımcılara 'Bu pazar bir milletvekili seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusu yöneltildi. Katılımcıların yanıtı şöyle oldu:

Ak Parti: Yüzde 31

CHP: Yüzde 28

İYİ Parti: Yüzde 12

HDP: Yüzde 10.3

MHP: Yüzde 7.2

DEVA Partisi: Yüzde 1.4

Saadet Partisi:Yüzde 1.4

Türkiye İşçi Partisi: Yüzde 1.1

Gelecek Partisi: Yüzde 0.9

Diğer partiler: Yüzde 6.3

'ERDOĞAN İLE KILIÇDAROĞLU ARASINDAKİ FARK DİKKAT ÇEKTİ'

Ankette adaylığı açıklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimde yarışması halinde bu hafta itibariyle alacakları oy oranları da ölçüldü.

Katılımcıların yüzde 44.4'ü “Recep Tayyip Erdoğan” derken yüzde 55.6'sı “Kemal Kılıçdaroğlu” dedi. Öte yandan daha önce yayınlanan dört ankette de Kılıçdaroğlu'nun önde olması dikkatleri çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN