Cumhuriyet Bayramı resmi kutlama törenleri, devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi törenleri Anıtkabir'de başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğindeki devlet erkanı, Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı. Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tarihi günü, ülkemizin ilk yerli elektrikli otomobili olan TOGG'un üretim tesisinin açılışını yaparak taçlandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz" dedi.

19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde başlayan ve milletin azmiyle 1923 yılında muzafferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı, 29 Ekim günü 'Cumhuriyet' ile taçlandırıldı. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 99. kuruluş yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki protokol heyeti, kurucu lider Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'i ziyaret etti.

Törene; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, yüksek yargı temsilcileri, kuvvet komutanları katıldı.

devlet-erkani-anitkabir-1.jpg

Ankara'da Cumhuriyet Bayramı resmi kutlama programı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önderliğindeki devlet erkanının sabah saatlerinde Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.

devlet-erkani-anitkabir-2.jpg

Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıp Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Beştepe'de Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul edecek.

devlet-erkani-anitkabir-3.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki programların ardından Bursa-Gemlik'e geçerek, Türkiye'nin 60 yıllık hayali olan yerli-milli ilk otomobil TOGG'un banttan indirilmesi törenine katılacak.

devlet-erkani-anitkabir-4.jpg

"BU TARİHİ GÜNÜ TOGG'UN AÇILIŞIYLA TAÇLANDIRIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

devlet-erkani-anitkabir-5.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tarihi günü, ülkemizin ilk yerli elektrikli otomobili olan TOGG'un açılışın yaparak taçlandırmanın bahtiyarlığın taşıyoruz. Milletimizi hayalleriyle buluşturmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Ruhun şad olsun Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.

devlet-erkani-anitkabir-6.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, bugün riyasetiniz altında yürütülen zorlu ve destansı bir mücadelenin ardından kurduğumuz Cumhuriyet'imizin 99'uncu yıl dönümünü idrak ediyoruz. Zat-ı alinizin ve aziz şehitlerimizin emaneti olan Cumhuriyet'imizi ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu tarihi günü, ülkemizin ilk yerli elektrikli otomobili olan Togg'un üretim tesisinin açılışını yaparak taçlandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Önümüze çıkartılan engellere aldırmadan içinde bulunduğumuz asrı Türkiye Yüzyılı yapmak ve milletimizi hayalleriyle buluşturmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Ruhun şad olsun. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun."

devlet-erkani-anitkabir-7.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında tebrikleri kabul etti.

erdogan-anitkabir.jpg

erdogan-anitkabir-ziyareti.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN