Akşener: Üniversitelerin kapatılması kesinlikle yanlış

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, afet bölgesi Gaziantep'te üniversitelerin kapatılmasına tepki göstererek, "285 bin öğrenci var bu bölgede okuyan. Üniversiteler süresiz kapatıldı. Çocuklar yurttan dışarı atılıyor. Bu çocuğun eve gidecek parası var mı belli değil, yatacak yeri var mı belli değil. Bütün bunlar hesaplanmadan yaptım oldum zihniyeti yanlış, üniversitelerin kapatılması kesinlikle yanlıştır." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, afet bölgelerindeki incelemelerini sürdürüyor. Meral Akşener, burada üniversitelerin kapatılmasına tepki göstererek alt yapının sağlanmadan alınan kararın yanlış olduğunu vurguladı. Akşener, "285 bin öğrenci var bu bölgede okuyan. Üniversiteler süresiz kapatıldı. Çocuklar yurttan dışarı atılıyor. Bu çocuğun eve gidecek parası var mı belli değil, yatacak yeri var mı belli değil. Bütün bunlar hesaplanmadan yaptım oldum zihniyeti yanlış, üniversitelerin kapatılması kesinlikle yanlıştır." ifadelerini kaydetti.

Akşener'in konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Kadınlarımızı, gençlerimizi dinledim. Onların diliyle durumu izah etmek isterim. Birincisi, tuvalet... Banyo, kendini silebilecek bir banyo düzeneği isteniyor. Biraz evvel üç hanımefendi, beni çağırdı örtülü başlarını açtıklarında kum vardı. Enkazdan çıkmış, temizlenememiş. Hijyen, artık bunun çözülmesi lazım.

Gıda maddelerinden oluşan çöpler var. Bu çöpler bir süre sonra salgınlara sebep olur. İlk önce de çocuklardan başlar. Hemen toplanması lazım, toplanamıyorsa da kireç dökülmesi lazım.

İnsanların bir korkusu da borçları...Çekilen kredilerin nasıl ödeneceğini düşünüyor vatandaşlar. Bunu iktidara söyleyeceğiz. Muhalefet halkın avukatlığını yapar, iktidar bu sorunları çözer.

Alınan kararlarla ilgili, eğitimin ertelenmesi doğru değil. Pandemiyle iki sene kaybettik. Biz buraya gelirken internetimiz çekmedi, alt yapının tamamlanması ve tablet verilmesi gerek. Bunu takip edeceğiz.

285 bin öğrenci var bu bölgede okuyan. Üniversiteler süresiz kapatıldı. Çocuklar yurttan dışarı atılıyor. Bu çocuğun eve gidecek parası var mı belli değil, yatacak yeri var mı belli değil. Bütün bunlar hesaplanmadan yaptım oldum zihniyeti yanlış, üniversitelerin kapatılması kesinlikle yanlıştır. Bu 285 bin öğrencinin başka üniversitelerde aynı bölümlerde okutulmasının yolu açılmalıdır.

2 sene pandemiyle gitti, yani uzaktan eğitim. Şimdi bir de böyle gittiği takdirde, ben eski bir üniversite hocasıyım. Okul aynı zamanda öğrenim alanı değildir. Gençlerin başka bir biçimde eğitim alıp davranış kazanmasını sağlar. Hoca ile birebir görüşmek başka bir şeydir, kantinde oturmak, binada ders görmek başka bir şeydir. Buradan yetkililere uyarılarda bulunmak istiyorum. Lütfen bu işten vazgeçin.

Üniversitelerin kapatılması oraya ailelerin yani depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi çok yanlıştır. Sebebini söyleyeyim; diyelim 6 kişilik odaya 6 kişilik bir aile götürün. Aile mahremiyeti ortadan kalkar. Ailenin kendi içindeki birlikteliği ortadan kalkar. Şu kadar bir odanın içine anneyi, babayı, çocukları tıktığınızda olmaz. Asla bu yapılmamalıdır. Türkiye büyük bir devlettir, Türk milleti çok büyük bir millettir. Evlerimizde, boş evlerde, otellerde bu kardeşlerimizi misafir etmek mümkündür. İnsanlarımız bunu yapmaya hazırdır. Aynı zamanda devletimizin gücü bu otellere, bu boş evlere kira ödeyecek kadar da büyüktür. Her bir vergi veren insan olarak biz buna varız

Hepinizden tek tek rica ediyorum; anasını babasını kaybettiğini gördüğünüz çocuklara Allah rızası için sahip çıkın ve onları mutlaka devlete teslim edin. Ondan sonra dayısıdır, amcasıdır, teyzesidir elbette gelir alır ama DNA testiyle alınmalıdır. Çünkü Kocaeli depreminde biz ilk 10 gün anlayamadık, çocuk çalındı. Organları için çalındı, yurt dışına satılmak için çalındı. Diğerini söylemeye dilim varmıyor. Gerçekten bu sözümü çok ciddiye alın. Buna dikkat edilmeli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN