Son dakika! Babacan: Bahçeli'nin bu memlekete hayrı dokunan tek bir işin var mı?

Son dakika! Babacan: Bahçeli'nin bu memlekete hayrı dokunan tek bir işin var mı?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Haftalık Değerlendirme Toplantısı'nda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'nin yıllardır arayıp bulduğu şifa olduğunu söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi. "Paramız pula dönmüş her gün fakirleşiyoruz. Krizlerin ortağı şifa diyor. Bu uyduruk sistemin kendisi için şifa olduğu belli." diyen Babacan, "Kaç yıldır siyasetin içindesiniz bugüne kadar bu ülke için taş üstüne taş koydum diyebileceğiniz ne var?" diye sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'nin yıllardır arayıp bulduğu şifa olduğunu söylemesinin ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Paramız pula dönmüş her gün fakirleşiyoruz. Krizlerin ortağı şifa diyor. Bu uyduruk sistemin kendisi için şifa olduğu belli." diyerek tepki gösterdi.

Babacan, Bahçeli'nin yıllardır siyasette olduğunu ancak bugüne kadar bu memlekete hayrı dokunan tek bir işinin olmadığını belirterek "Kaç yıldır siyasetin içindesiniz bugüne kadar bu ülke için taş üstüne taş koydum diyebileceğiniz ne var bir söyleyin de öğrenelim. Yok hiçbir şey yok. Çünkü kara ortak, zarar olursa ben içinde değildim diyecek." ifadelerini kullandı.

Babacan'ın açıklamaları şu şekilde:

2023 seçimlerinin mevcut anayasayla bu tek kişilik sistemle girdiğimiz son seçim olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Biz dünyadaki demokrasi mücadelesine ülkemizin adını şanla yazacağız inşallah. Çünkü biz kazanacağız. Türkiye'de demokrasi kazanacak. Bu ülke bu topraklar bunu başaracak. Çok daha zor şartlarda 1923'te Cumhuriyet'i kurduk. Ve inanın şu anda otoriter ittifakın karanlığından da bu ülkeyi hep beraber çıkartacağız. Dünyadaki tüm demokratlara da umut olacağız. Biz şu anda Türkiye'de yaptığımız çalışmayla dünyada demokrasiyi savunan dünyada demokrasi çığlığı atan herkes için umut kaynağı olduk. Biz sadece Türkiye'de değil tüm dünyada demokrasi için kalbi çarpanlara demokrasi isteyenlere de Türkiye'den umut kaynağı olacağız.

TAM 72 TANE BAŞLIK BELİRLEDİK

Çalışmamız Anayasa ile sınırlı değil. Aynı zamanda 6 siyasi parti olarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde de böyle bir örnek yok. 6 parti şuan da seçimlerden çok önce seçimlerden sonra kurulacak hükümetin programını hazırlıyoruz. Bunu da bir uzlaşmayla mutabakatla götürüyoruz. Tam 72 tane başlık belirledik. Hükümet kurulunca hangi konularda çalışma yapmamız gerekiyor. Ekonomiden tutun hukuk, adalete kadar sağlıktan tutun gençlik, spora kadar. Her alanda kurulacak hükümetin neler yapacağını bugünden hazırlıyoruz. Seçime giderken elimizde seçim beyannamesi olarak bu 72 başlıkla yapacaklarımızla beraber gideceğiz. Bu bir ilk. Daha önce yapılmamış Türkiye'de.

KUTUPLAŞTIRMA POLİTİKALARININ TAM DA TERSİNE BERABER YÜRÜYORUZ

Şuan ki iktidar ne yapıyor. Sürekli geriyor. Sürekli kutuplaştırıyor. Sen ben diye ayrım yapıyor. Sayın Erdoğan bugün diyor ki, iki taraflı sistem diyor. Kafası hep kutuplaşmaya açık ya. Zihnindeki sistem ne? Benden misin ondan mısın, bundan mısın. Sağmış solmuş, şucuymuş bucuymuş değil biz hep beraber bu ülkenin yarınlarına yürüyeceğiz diyoruz. Şu andaki iktidarın bu ötekileştirme, kutuplaştırma politikalarının tam da tersine beraber yürüyoruz.

BAHÇELİ'NİN BU MEMLEKETE HAYRI DOKUNAN TEK BİR İŞİ VAR MI YA?

İktidarın küçük ortağı dünkü grup toplantısında yine hasedinden feryat etmiş. Neler söylüyor neler. Arada millet kelimesi yerine zillet kelimesini kullanıyor ya. Bu nasıl bir milli duruştur, bu nasıl yerli bir duruştur ben hayret ediyorum. Millet kelimesiyle zillet kelimesini özleştiren bir şekilde böyle konuşabilen bir zihniyetten bir fayda gelmez. Zaten gelmemişte. Bugüne kadar bu memlekete hayrı dokunan tek bir işi var mı ya? Ben buradan sorayım sayın Bahçeli'ye. Kaç yıldır siyasetin içindesiniz bugüne kadar bu ülke için taş üstüne taş koydum diyebileceğiniz ne var bir söyleyin de öğrenelim. Yok hiçbir şey yok. Bir tane bakan vermiyor hükümete. Sen dört buçuk yıldır bu iktidarın ortağı değil misin? Niye bir tane bakan vermiyorsun. Çünkü kara ortak, zarar olursa ben içinde değildim diyecek. Hiçbir sorumluluk almıyor. Ama iktidar ortağı olmanın yetkisini sonuna kadar kullanıyor. Böyle bir kolaycılık içinde. Ne demiş dün. Partili ve taraflı Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'nin şifasıymış Şifaya bakın ya. Paramız pula dönmüş her geçen gün fakirleşiyoruz. Krizlerin ortağı şifa diyor. Bu uyduruk sistemin kendisi için şifa olduğu belli.

HER SEÇİME YENİ ANAYASA VAADİYLE GİRİYORSUNUZ AMA ORTADA TEK BİR MADDELİK HAZIRLIK YOK

Sırf Devlet beyin keyfi yerine gelsin diye 85 milyonun yaşadığı yokluğu, baskıyı görmezden gelmeyeceğiz. Bu sistem değişecek. Üstelik ilk seçimde değişecek. Bir de ne demiş. Hala yeni bir anayasa yapacaklarını söylüyor. Bitmedi bir türlü ya nasıl bir Anayasaysa bu. Sayın Bahçeli elinizi tutan mı var. Yeni anayasanız senelerdir bitmeyen bir senfoniye döndü. Gerçekten ayıp ya. Her seçime yeni anayasa vaadiyle giriyorsunuz ama ortada tek bir maddelik hazırlık yok. Çıkın deyin ki ben Bahçeli olarak şöyle bir anayasa öneriyorum bu ülke için. Ortaya koyunda görelim ya. Sıfır, hiçbir şey yok. Dedim ya bir tuğla üstüne tuğla koymadı bugüne kadar. İçi boş laf.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN