Togg mecliste! Bakan Varank: Bana laf attılar ben de muhalefeti dinledim

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM'deki bütçe sunumuna Türkiye'nin yerli otomobili TOGG ile geldi. Bakan Varank, burada yaptığı açıklamada "Bakan Varank, "Biz TOGG'dan izinleri aldık. Bize laf attılar. 'Madem TOGG var. Neden onunla Meclis'e gelmiyorsunuz?' dediler. Biz de Muhalefetin sesine kulak verdik, TOGG ile Meclis'e geldik." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Genel Kurulu'nda bugün yapılacak bakanlığının bütçe görüşmeleri için Meclis’e, kendisinin kullandığı kırmızı renkli TOGG ile geldi. Bakan Varank'ın kullandığı TOGG ile TBMM'ye gelen AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, gazetecilere ana bina önünde açıklama yaptılar.

mmm.jpg

Bakan Varank şunları söyledi:

''Bütün izinlerimizi aldık geçici plakası dahil. Bugün Meclisimize TOGG ile geldik. 60 yıl önce devrim otomobilinin hikayesi Meclis önünde son bulmuştur. Birileri öyle bir milli projeyi hazmedememişlerdi. Biz de Türkiye’nin milli otomobilini Meclis’in önüne getirdik. Plan Bütçe’de bana laf attılar, ‘Madem TOGG var niye gelmiyorsun’ diye ben de muhalefeti dinliyorum, onların tavsiyesiyle TOGG’u buraya getirdik.

Bu test araçlarından bir tanesi. Seri üretim bandından çıkan test aracı. Mart ayında da inşallah bu araçlar satışa başlayacak. Bakanlıklar bunu kullanmak için sıraya girer diye düşünüyorum.”

YILMAZ: KERVAN YOLDA DÜZÜLÜR

AK Parti TBMM Grup Başkanı Yılmaz, “Bizde güzel bir atasözü var biliyorsunuz, ‘Kervan yolda düzülür’ diye. Olabilir eksiklikleri olabilir. Ama süreç içerisinde hem daha gelişir hem de daha güzelleşir” dedi.

AKÇAY: AĞLAMAK İSTİYORUM

MHP Grup Başkanvekili Akçay ise, “Tarihi bir anı yaşıyoruz, ben bu heyecan içerisinde gerçekten ağlamak istiyorum. İçimizde 61 yıl önceki burukluk bütün bir özleme ve hasrete dönüşmüştür. Türkiye artık kaybolan yıllarını telafi ediyor” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da “Meclis’e gelmişler şeref kapısına da koymuşlar inşallah buradan geçerken ‘Yok olmadı, oldu. Bunun yarısı milliymiş yarısı milli değilmiş’ diyenlere de herhalde bir örnek olur. Ama bu ülkede barajlar yaptırılırken ‘yaptırmazuk’ diyenleri ‘barajları fareler deler’ diyenleri gördüm. Türkiye başka markalarda yılda 1 milyon otomobil üretiyor. Devrim arabasının önünü kesenlerin torunları TOGG’un önünü kesemeyecek” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir