Bakanlık açıkladı! Kimlerden seyahat belgesi istenmeyecek?

Bakanlık açıkladı! Kimlerden seyahat belgesi istenmeyecek?

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Seyahat İzin Belgesi konulu ek genelge gönderdi. Genelge kapsamında seyahat sırasında kimlerin kimlik kartı ve görev belgesi ibraz etmesinin yeterli olacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 17 günlük tam kapanmanın açıklanması sonrası kimlerin yasaktan muaf olacağı ve görev belgesi kullanımı kafalarda soru işareti bırakmıştı. İçişleri Bakanlığı bu kapsamda 81 İl Valiliğine Seyahat İzin Belgesi konulu ek genelge gönderdi.

Genelge kapsamında; zorunlu bir kamusal görevin ifası için kurumlarınca görevlendirilmiş olan kamu görevlilerinin yanı sıra profesyonel spor müsabakaları ile yurt içi ve yurt dışı müsabaka ve kamplara katılacağına yönelik ilgili federasyonlarınca belge düzenlenmiş olan milli sporcular, yöneticiler ve diğer görevlilerin her türlü vasıtayla yapacakları şehirlerarası seyahatlerde kimlik kartı ve görev belgesinin ibrazı yeterli olacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN