Mustafa Bozbey AK Parti'nin kalesinde büyük farkla kazandı

Mustafa Bozbey AK Parti'nin kalesinde büyük farkla kazandı

Bursa'da sandıklar açıldı. ANKA'nın sonuçlarına göre, toplam 7.422 sandıktan yüzde 93'ü açıldı. Sonuçlara göre CHP adayı Mustafa Bozbey oyların yüzde 49,8'ini alarak partisini birinci yaptı. AK Parti adayı Alinur Aktaş ise oyların yüzde 39,5'ini aldı.

61 milyondan fazla seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini belirlemek üzere bugün sandığa gitti. Oy verme işleminin bitmesiyle birlikte YSK seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Bursa'da toplam 7.422 sandıktan yüzde 93'ü açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi için mevcut başkan AK Partili Alinur Aktaş oyların yüzde 39,5'ini alırken, CHP’nin adayı Mustafa Bozbey yüzde 49,8 ile seçimi önde tamamladı

Anadolu Ajansı'na göre ise CHP oyların yüzde 47.73'unu, AK Parti yüzde 38.26'unu aldı.

Öte yandan, AK Parti, Türkiye'nin dört bir yanından kaybettiği şehirlerle birlikte toplam il belediyesi sayısını 23'e kadar düşürdü. CHP ise mevcut sonuçlara göre Türkiye'de 36 il belediyesi kazanarak, zirveye yerleşti.

İŞTE 31 MART YEREL SEÇİMLERİNİN SONUÇLARI | CANLI

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN