Çavuşoğlu duyurdu: Erdoğan iki liderle görüşecek

Çavuşoğlu duyurdu: Erdoğan iki liderle görüşecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna arasındaki tahıl krizine ilişkin "Şu anda yüklü gemilerde sorun yok. Tahıl sevkiyatının devam etmesi için sorunların aşılması lazım. Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenskiy ve Putin ile görüşecek''' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya- Ukrayna arasındaki, sekteye uğrayan tahıl anlaşmasına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. 'BM ile süreci takip ediyoruz' diyen Çavuşoğlu, engellerin kaldırılması için somut adımlar atılması gerektiğine vurgu yaptı.

ERDOĞAN, ZELENSKİY VE PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

'Bir Türkiye olarak çabalarımızı sürdüreceğiz' diyen Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna lideri Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Kırım'daki gemilere yapılan saldırıların ardından Tahıl Koridoru anlaşmasına katılımını askıya aldığını duyurmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması konusunda açıklamalarda bulunmuş ve anlaşmanın gereği olarak Rus tahılını ve gübresini kapsayan yaptırımların tam olarak kalkmadığını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN