Tahıl anlaşması için Türkiye devrede! Bakan Akar: Çatışma koşullarından ayrı tutulmalı

Tahıl anlaşması için Türkiye devrede! Bakan Akar: Çatışma koşullarından ayrı tutulmalı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Kubrakov ile telefon görüşmesinde, tahıl sevkiyatı girişiminin çatışma koşullarından ayrı tutulması gerektiğini ifade etti. Akar, küresel gıda krizinin önlenmesine katkı sağlayan tahıl koridoruna ilişkin sorunların iş birliği ve diyalogla çözülebileceğini ve Karadeniz koridorunun tahıl nakli için karayolundan çok daha hızlı ve elverişli olduğunu dile getirdi.

Dünyanın en büyük tahıl üreticileri olan Ukrayna ve Rusya arasındaki 'tahıl koridoru' krizinde Türkiye devreye girdi. Milli Savunma Bakanı Akar dün Rus mevkidaşıyla görüşmesinin ardından, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile de görüşme yaptı.

Tahıl sevkiyatına ilişkin son durumun ele alındığı görüşmede Bakan Akar tarafından, "Bugüne kadar yaklaşık 10 milyon ton tahılın ihtiyacı olanlara emniyetle sevk ederek küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve tüm sorunların iş birliği ve diyalogla çözülebileceğini gösteren tahıl girişiminin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığı, Karadeniz koridorunun tahıl nakli için karayolundan çok daha hızlı ve elverişli olduğu, tamamen insani bir faaliyet olan tahıl sevkiyatı girişiminin çatışma koşullarından ayrı tutulması gerektiği" ifade edildi.

Akar ayrıca, Türkiye'nin, bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere her seviyede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini belirtti.

RUSYA İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Dün Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile de telefonla görüşen Akar, küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve tüm sorunların iş birliği ve diyalogla çözülebileceğini gösteren tahıl girişiminin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığı, tahıl sevkiyatı inisiyatifinin askıya alınması kararının yeniden değerlendirilmesinin beklendiği ifade etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN