Çavuşoğlu ile İngiliz mevkidaşından ortak açıklama: Tahıl krizi nasıl çözülecek?

Çavuşoğlu ile İngiliz mevkidaşından ortak açıklama:  Tahıl krizi nasıl çözülecek?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İngiliz mevkidaşıyla yaptığı açıklamada tahıl krizine ilişkin "İstanbul'da eğer anlaşma olursa bir kontrol merkezi ve Ukrayna karasularının hemen dışında bir güvenli bölge kurulacak. Biz Ukrayna tahılına ilişkin iddiaları araştırdık. Ukrayna tahılının yasadışı bir şekilde alınıp satılmasına karşıyız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss'la görüştü. Görüşmenin ardından iki bakan, basına açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine ilişkin görüşmelerde hem anlaşılan hem de görüş ayrılığı yaşanan noktalar olduğu belirterek endişelerinin karşılanması gerektiğini yineledi. Gündemden düşmeyen tahıl krizine ilişkin ise "İstanbul'da eğer anlaşma olursa bir kontrol merkezi ve Ukrayna karasularının hemen dışında bir güvenli bölge kurulacak. Biz Ukrayna tahılına ilişkin iddiaları araştırdık. Ukrayna tahılının yasadışı bir şekilde alınıp satılmasına karşıyız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İstanbul'da eğer anlaşma olursa bir kontrol merkezi ve Ukrayna karasularının hemen dışında bir güvenli bölge kurulacak. Biz Ukrayna tahılına ilişkin iddiaları araştırdık. Ukrayna tahılının yasadışı bir şekilde alınıp satılmasına karşıyız.

İsveç ve Finlandiya'dan heyetler geldi. Biz yazılı düzeyde endişelerimizi paylaştık. En son Brüksel'de teknik düzeyde NATO'da bir çalışma oldu. O metin üzerinde anlaşılan noktalar var, görüş ayrılığı yaşadığımız noktalar var.

Bir müttefiğin güvenlik endişelerinin karşılanması NATO'nun önceliği olmalıdır. Özellikle NATO zirvesinde güney kanadıyla ilgili terörle mücadeleye odaklanacak bir oturum düzenlenmesini olumlu buluyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN