Kılıçdaroğlu'ndan iktidara KYK tepkisi: Devlet gençlere karşı tefecilik yapmaz

Genç İstihdam Çalıştayı'nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, devletin KYK ödeme tutumuna "Devlet gençlere karşı tefecilik yapmaz" diyerek tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genç İstihdam Çalıştayı'nda konuştu. Burada gençlere seslenen Kılıçdaroğlu'nun gündeminde gençlerin yaşadığı sorunlar ve gelecek seçimlerde gençlerin alacağı rol vardı.

"İKTİDAR SOSYAL DEVLET GÖREVİNİ YERİNE GETİREMİYOR"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Demokrasinin olmadığı ülkede o ülkenin evlatları çözümü hep yurt dışlarında aramıştır.

Baskının olduğu yerlerde insanlar düşüncelerini özgürce ifade edilemezler. Sansür düşünceyi kısıtlamadır.

Türkiye'nin üretmesi lazım. Üretmek aynı zamanda ekonomik bağımsızlığın temel noktasıdır. Siyasal bağımsızlığını korumak istiyorsanız ekonomik bağımsızlığınızı kuvvetlendirmek zorundasınız. Aksi halde siyasal bağımsızlığınız tehlikeye girer.

Güçlü bir sosyal devleti inşa etmek zorundasınız. İşsizler ordusu nedir? Demek ki gerçek anlamda sosyal devlet değiliz biz. Eğer milyonlarca gencimiz işsizse iktidar sosyal devlet görevini yerine getirmiyor demektir.

"DEVLET GENÇLERE KARŞI TEFECİLİK YAPMAZ"

Her birimizin sorumluluğu var. Benimki sizden fazla, farkındayım ama sizin de sorumluluğunuz var. Sosyal devlette eğer bir üniversite öğrencisi kamudan yardım alıyorsa sigortalı bir işi olmadığı sürece ondan paranın istenmesi doğru değildir. Ve bunu kaldıracağız artık. Devlet gençlere karşı tefecilik yapmaz.

"TÜRKİYE'NİN KADERİNİ SİZ BELİRLEYECEKSİNİZ"

Sorunları aşmanın yolu siyaset kurumudur. Siyaset kurumunu sorgulayacaksınız. Yeri geldiğinde çözüm üretip yol göstereceksiniz. Biz buradan Türkiye'yi çekip çıkarmak zorundayız. Bir gücünüz var. Önümüzdeki seçimlerde sandık gelecek. 'Oy kullanmak istemiyorum' dediğiniz zaman işsizlik, yolsuzluk olabilir ama ben duyarsızım demektir. Eğer şikayetlerinizi bir şekliyle giderecek makamı iktidara taşırsanız o zaman sorunların çözümünde temel aktör olursunuz. Türkiye'nin kaderini siz belirleyeceksiniz. Bu gücü kullanın.

"MARTIN SONUNU BAHAR YAPMAK MÜMKÜN"

KPSS sınavında büyük başarılar elde edip mülakatta elenene gençlerin hakkını savunmak için Milli Eğitim Bakanlığı'na gittim. Eğer siz haksızlık karşısında susarsanız siyaset yapamazsınız, güven veremezsiniz. Ve o çabanın gençler için ne kadar değerli olduğunu anlamak zorundasınız.

Martın sonunu bahar yapmak mümkün. Asla unutmayın. Geliyor gelmekte olan."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN