CHP lideri Özel: İktidar destek mi olacak yoksa köstek mi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 21. Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik Panelinde konuştu. Özel'in "Genel iktidar projelere katkı sağlayacak mı yoksa köstek mi olacak? Onu göreceğiz" açıklaması dikkat çekti.

21. Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik Panelinde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in CHP'li belediyelerin projeleriyle ilgili "Genel iktidar bu projelere, bu somut politikalara katkı sağlayacak mı yoksa köstek mi olacak? Herkesin endişelendiği ve geçmiş pratiğine uygun olarak onu hep birlikte göreceğiz." açıklaması dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

-Partimiz işgale, beka sorununa karşı teslim olmayan, canını ortaya koyan bir kahramanın kurduğu partidir. CHP kendi bildiğini yapmak yerine kurultaylar, rıza ve tartışmadan sonra ortaya çıkan fikri uygulayan bir partidir.

-CHP darbe döneminde payını düşeni aldı sonra toparlandı. 1980'den beri iktidara giden o kapı açılamıyordu.

-409 belediye başkanına söylüyorum. Ellerindeki anahtarlar bugün konuşup yarın dediklerini yaparlarsa iktidar partisi olmamızı sağlayacak anahtarıdır. O anahtara o gözle baksınlar.

'REJİME KASTEDEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ'

-Maalesef kanlı bir darbe girişimini araçsallaştırıp ilan ettirilen, birkaç sürecek deyip yıllarca sürdürülen OHAL şartlarında rejine kasteden bir anayasa değişikliği yapıldı.

-Aynı şartlarda seçim yapıldı. Seçim sonucunda bugün tek adam rejimi dediğimiz yapılan bir baskın rejimle, yasama, yargı, yönetim erklerinin neredeyse tek elde toplandığı, Meclis'in yasama yetkisinin bir kısmına el konulduğu, yargının atamalardan kararlarına hakimiyetin tek kişide olduğu sistem geldi.

-Bir kez daha milletin feraseti bu orantısız gücü neredeyse denk bir şekilde dengeledi.

'İKTİDAR DESTEK Mİ OLACAK KÖSTEK Mİ? GÖRECEĞİZ'

-Genel iktidar bu projelere, bu somut politikalara katkı sağlayacak mı yoksa köstek mi olacak? Herkesin endişelendiği ve geçmiş pratiğine uygun olarak onu hep birlikte göreceğiz.

-Türkiye, Cumhuriyet'in 2. Yüzyılında sosyal demokrat belediyecilik anlayışını izleyecek. Denetçilerden, birden fazla görevi birlikte yapmış ilçe yöneticiliği yapımı, sahada ortaya çıkabilecek uyumsuzluğu anında hissedecek, çözecek bir ekiple sahada bütün belediyelerimizi denetleyen bir büyük yapıyı oluşturduk.

-Yapılanları her 3 ay iller ve ilçeler için 6 ay, beldeler için yılda bir kez ellerine ulaştırılacak kendi karnelerinden takip edecekler.

'BAŞARININ ÖNÜNDEKİLERİ TASFİYE EDECEĞİZ'

-Başarının önündeki her türlü engeli ortadan kaldıracağız. Onlar tasfiye edilecekler.

-Cumhuriyet'in 2. Yüzyılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu partinin ilk seçimlerde iktidar olacağına inanıyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN