Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'temiz para' yanıtı: Sen nerelere gittiğini biliyor musun?

TCDD'nin yapımını tamamladığı Gaziray banliyö tren hattının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye uyuşturucu üzerinden bir 'kara para' girişi olduğunu ve 'temiz para' getirmek için parti içinde çalıştıklarını dile getiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temiz para arıyormuş ama gittiği yer geçmişte bizim ülkemiz de dahil tüm dünyanın iliğini, kemiğini sömürenlerin kapısı. Ya sen ne yapıyorsun, nerelere gittiğinin farkında mısın?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Gaziray banliyö hattı açılışı, toplu açılış, çeşitli program ve etkinliklere katılmak üzere Gaziantep'e gitti. Yeni tren hattı, Gaziantep'teki 5 organize sanayi bölgesi ile küçük sanayi bölgelerini birbirine bağlıyor.

cumhurbaskani-erdogan-gaziantep.jpg

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep nüfusunun yüzde 80'inin kent merkezinde yaşadığını ifade ederek projenin hem çalışanlar için hem de şehir merkezinde yaşayanlar için önemli bir kolaylık sağlayacağını söyledi. Gül, Gaziray ile kentte 25 kilometrelik raylı sistem olacağını belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin ulaşımda önemli projeleri hayata geçirildi. Ecdat 100 yıl önce yapmış, şimdi biz de torunlarımıza bırakacağımız çok önemli bir mirası tamamlamış olduk. Yaklaşık 10 yıllık çalışmanın sonucunu bugün alıyoruz" dedi.

gaziantep-gaziray-acilis-tarihi.jpg

GAZİARAY'IN AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPTI

Gaziantep Havalimanı'ndan otobüsle çıkış yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış için gittiği İstasyon Meydanı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

Yaklaşık 11 aylık aranın ardından sizlerle tekrar bir arada olmaktan memnuniyeti içindeyim. Biz bu şehri tüm kalbimizle Allah için seviyoruz. Rabbime bana sizler gibi dava arkadaşları verdiği için hamdediyorum.

20 yıldır gece gündür ülkemize eser vermek, milletimize hizmet vermek için çalışıyoruz. Attığımız her adımda, girdiğimiz her mücadelede yanımızda milletimiz vardı. Şu an itibarıyla 60 bin kişi var dediler.

Biz vesayetin oyunlarını sizlerle bozduk. Terör örgütlerinin kanlı saldırılarını sizlerle göğüsledik. Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorlarını birlikte yıktık. Ekonomik tetikçilerin tuzaklarını boşa çıkardık.

erdogan-gaziray-acilisi.jpg

Türkiye Yüzyılı için gereken temeli beraber attık, gereken hazırlıkları beraber gerçekleştirdik. Şimdi de Türkiye Yüzyılı programımızla milletimizi hayallerine kavuşturmanın vesilesi haline getirmeye hazırlanırken, sizlerle yola çıkıyoruz.

Bize asla rehavete kapılmak, durmak, duraksamak olmaz. Köken, inanç, meşrep farklılıkları üzerinden bölünmek, kamplaşmak felaketimizdir. Hakkın ve hakikatin rotasından sapmadan 85 milyon bu mücadeleyi yürütmek mecburiyetindeyiz.

Biliyorsunuz geçmişte kimi zaman köken, mezhep, ideolojik etiketler üzerinden kirli senaryo denendi. Rahmetli Menderes'e, rahmetli Özal'a saldıranların da ellerinde aynı senaryo vardı. Emperyalistlerin tezgahını başına geçirdi. Seçim dönemlerinde daha pervasızca sergileniyor. 2023 yaklaşırken bunun yeni işaretleri belirmeye başladı.

erdogan-gaziray-acilis-tarihi.jpg

KILIÇDAROĞLU'NUN 'UYUŞTURUCU PARASI'NA YANIT: SEN NERELERE GİTTİĞİNİN FARKINDA MISIN?

Birileri kıta kıta geziyor. ABD, İngiltere, Almanya... Dönüşte yediği hamburgerden başka anlatacağı yok. Ama hesabını vermediği pek çok nokta var. Temiz para arıyormuş, gittiği yer sömürenlerin kapısı. Ne alacakmış, para... Sen nerelere gittiğinin farkında mısın?

Gazi Mustafa Kemal, Duyun-u Umumiye, biz de IMF'ten kurtardık. Bu kardeşiniz IMF ile kapıları kapattı mı? Artık bizim IMF ile herhangi bir işimiz yok. CHP, IMF'in temsilcileriyle İstanbul'da bir araya geldi. Bizim onlarla işimiz yok. Biz kendimize yeteriz. Gücümüz var. Artık o kapılarda işimiz yok.

Şimdi bu zat ülkemizi aynı fasit daireye sokmak için dört dolanıyor. Bu zatın gece yarıları yayınladığı her video, kürsülerdeki her konuşma, her provokasyon Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyenlere malzeme verme amacı taşıyor. Aklı başında kim ülkenin kapanmış yarasını açar? Aklı başında kim uyuşturucu ile ülkesini zikreder? Kim mahkemelerde hakimlerin üzerine yürür?

erdogan-gaziantep-ak-parti.jpg

Bu şaşırmış. Nereye gittiğinin farkında değil. Şimdi yargıdayız, bunların hesabını soracağız. Bunlar proje ürünü hamlelerdir, bunlar da proje ürünü elemanlardır. Şimdi aynı bedelleri önümüze getirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Bunlarda öyle bir tiyniyet var ki hem ülkeyi kana bulayanları sırtlarına taşırlar, hem de aynı ithamla ülkeyi kaşırlar. Partilerinin Cumhuriyet'le yaşıt olduğunu söylerler ama Cumhuriyet'e faydaları yoktur. Belediyelerde bunu yaptılar. Şimdi aynı projeyi hükümet seviyesinde işletmenin peşindeler. Yapamayacaklar. Milletimiz geçtiğimiz 15 seçimde olduğu gibi 2023'te de bu oyunu bozar.

cumhurbaskani-erdogan-gaziray-acilis-konusmasi.jpg

"TÜRKİYE'Yİ 70'LERE, 90'LARA DÖNDÜRECEKLER"

Bugün hiçbir sorumlulukları yokken, bu değerlere sahip çıkamayanların yarın ellerine yetki geçerse istikametlerini nereye çevireceklerini düşünebiliyor musunuz? Güvenliğimizi terör örgütlerinin hamilerine teslim edecektir.

Ekonomimizi IMF gibi benzeri kuruluşlara teslim edeceklerdir. Evlatlarımızı dijital mecralarla zehirlemek isteyenlere teslim edeceklerdir. Eser ve hizmet altyapımızı kimi yerde işbilmezlikleri, kimi yerde sabotajlarıyla çökerteceklerdir.

Türkiye'yi yeniden 1970'lerin, 1990'ların perişan haline döndürecekler. Bazen haksızlık mı yapıyoruz diye soruyoruz. Sonra aksini düşünmemizi sağlayacak aklıbaşında politikaları yok.

Karşınızda kaliteli bir muhalefet varsa siz de kendinize çekidüzen vermek zorunda kalırsınız. Biz de her işimizi milletimizle istişare ederek yürütüyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı da sizlerle inşa edeceğiz.

gaziantep-gaziray-acildi-6.jpg

169 ESER, 30 MİLYAR TL

Bugün Gaziantep'e sizlerle dertleşmenin, eserlerin açılış sevincini paylaşmak için geldim. 14 milyar liralık 99 eserin özel sektörün 15 milyarlık 70 fabrikanın açılışını yapıyoruz. Toplam 30 milyar liralık 169 tesisin hayırlı olmasını diliyorum.

Buraya Gaziray ile geldik. 25,5 km'lik güzergahyla Gaziantep'in şehiriçi ulaşımına katkı sağlayacak. 16 istasyon, 3 tünel, 1 köprü ile tarihi bir yatırım olan Gaziray'ın şehrimize kazandırılma sürecinde yaşanan sıkıntıları değdiğine inanıyorum.

gaziantep-gaziray-acildi-1.jpg

Gaziantep'i bakanlıklarımızla, kurumlarımızla, belediyelerimizle birlikte geliştirmek, güzelleştirmek, büyütmek için çalışıyoruz. Gaziantep'in geldiği yer birlik ve beraberliğin en somut örneğidir.

Gaziantep ülkemizin sanayi ve ticaret şehirlerinden biridir. 2 yıl önce 300 fabrikayı birden açmıştık. Muhalefet gelip fabrika saymaya başlamıştı. Onu bile doğru dürüst beceremediler. Bugün de yapımı tamamlanan 70 yeni fabrikanın açılışını yapıyoruz.

Türkiye ekonomi noktasında dünyaya örnek bir ülke haline geldi. TEM'in ne olduğunu görmek isteyen Gaziantep'e baksın. Büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz doğrultusunda ikna olmayan varsa Gazianteplinin hak ettikleri cevabı vereceklerinden şüphem yok.

Bugün açılışını yaptığımız eser ve hizmetler, bir de 20 yılda şehrimize kazandırdıklarımız var.

Seçimden önce tekrar biraraya gelecek, muhabbetimize devam edeceğiz.

gaziantep-gaziray-acildi-2.jpg

gaziantep-gaziray-acildi-7.jpg

gaziantep-gaziray-acildi-3.jpg

gaziantep-gaziray-acildi-9.jpg

gaziantep-gaziray-acildi-5.jpg

gaziantep-gaziray-acildi-8.jpg

gaziantep-gaziray-acildi-4.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN