Kılıçdaroğlu 'kara para' kaçıranlara seslendi: Kaçmak istediğiniz sokaktayım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Londra temasları sırasında Chelsea şehrinden bir video paylaştı. 'Kara para' kaçıranlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'den kara parasını kaçıran bazı sözüm ona aileler ama gerçekte çeteler gayrimenkullerini tek tek bu semte dizildiler. Diyorlar ki Bay Kemal'ler iktidara gelince kaçacak yerimiz olsun. Bakın ey çeteler, kaçmayı düşündüğünüz sokaktayım şuan. Ne yaptığınızı, ne yapacağınızı gayet iyi biliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da fon kuruluşları ve üniversitelerden yetkililerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, İngiltere'deki temasları kapsamında Fon Grubu, Royal College of Art UK, Tech Nation ve Public IO toplantılarına katıldı. Londra'da Türk öğrencilerle de bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ayrıca Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Londra temasları devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, “Hamburgerimizi yedik, saat 22.00'de görüşmek üzere” demişti.

"TEK TEK BU SEMTE DİZİLDİLER"

Sosyal medya hesabından belirttiği saatte açıklama yapan CHP lideri, "Sevgili halkım biliyorsunuz bu aralar ortamı bulandırmak için aile, Anayasa konuşanlar var. Ne tesadüftür ki dünyanın neresine gitsem birilerinin ailesiyle karşılaşıyoruz. Bazen New York'taki gökdelenlerde bazen Man adasındaki banka hesaplarında. Aile demişken bugün Londra'da Chelsea'yi size tanıtmaya geldim. Türkiye'den kara parasını kaçıran bazı sözüm ona aileler ama gerçekte çeteler gayrimenkullerini tek tek bu semte dizildiler. Diyorlar ki Bay Kemal'ler iktidara gelince kaçacak yerimiz olsun" ifadelerini kullandı.

"KAÇMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ SOKAKTAYIM"

'Kara para' aklayanlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Bakın ey çeteler, kaçmayı düşündüğünüz sokaktayım şuan. Ne yaptığınızı, ne yapacağınızı gayet iyi biliyorum. Önce kara parayı Türkiye'ye sokuyorsunuz yıkayıp, paklayıp günlerce aklıyorsunuz sonra dışarı geri çıkarıp aileleriniz için yatırıma çeviriyorsunuz. Ne ala dünya değil mi?" dedi.

"GÖRECEKSİNİZ GÜZEL TÜRKİYE'Yİ NASIL BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİMİZİ"

"Hazinemizin bir kuruşunu dahi yanınıza bırakırsam namerdim" diyen Kılıçdaroğlu, yatırım bankaları ve fon şirketleriyle görüştüğünü dile getirerek, "Bu kadar ne, bu kadar açık söylüyorum. Göreceksiniz siz aileyi. Bakın sevgili halkım: Bu seçimde iki Türkiye var önünüzde. Birini seçeceksiniz. İlki kara parayla beşli çetelerin daha da zengin edildiği bizim çocuklarımıza ise met'in, uyuşturucunun kaldığı bir Türkiye. Diğer Türkiye ise temiz, teknolojik, iklim dostu yatırımları olan gençlerimizi sokaklardan kurtaran girişimci evlere yerleştiren yepyeni pırıl pırıl çok güzel bir Türkiye. O Türkiye'de baronlara, çetelere yer yok. İşte bu parlak Türkiye için dört gündür yatırımcılarla görüşüyorum. Önce dünyada toplam 5 trilyon dolarlık fon yöneten yatırım bankalarıyla görüştük. Bugün toplamda 100 milyar sterlin yatırım yapmış 14 devasa fonla görüştük. Akşam ise 342 milyar dolarlık büyüklüğüyle dünyanın en büyük teknoloji yatırımlarını yapan bir yatırım grubuyla görüşeceğim. Gençler, sevgili gençler sizin ihtiyacınız olan parayı buldum. Tüm dünyaya ilham vereceksiniz emin olun ve göreceksiniz güzel Türkiye'yi nasıl birlikte inşa edeceğimizi." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN