25 ülkede 'kara para aklama' operasyonu: Binlerce kişi gözaltında

25 ülkede 'kara para aklama' operasyonu: Binlerce kişi gözaltında

Europol'ün 25 ülkede gerçekleştirdiği kara para aklama ve para kuryelerine yönelik operasyonda 2 bin 469 kişinin gözaltına alındı. Interpol'ün de destek verdiği operasyonda 8 bin 755 para kuryesi tespit edildi.

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı'ndan (Europol) yapılan yazılı açıklamada, 25 ülkede para aklayan ve kuryeleri işe alan 222 kişi ve 8 bin 755 para kuryesinin tespit edilerek 2 bin 469 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Yaklaşık 1800 farklı banka ve kurumun destek verdiği operasyonda 4 bin 89 şüpheli işlemden 17,5 milyon euro "kara para"nın ele geçirildiği kaydedildi.

INTERPOL DE DESTEK VERDİ

Avrupa Bankacılık Federasyonu (EBF), Avrupa Birliği Adli İşbirliği Kurumu (Eurojust) ve Interpol'ün de destek verdiği operasyonda, AB üyesi ülkelerin güvenlik güçlerinin yanı sıra İngiltere, ABD, Singapur, Hong Kong ve Moldova güvenlik birimlerinin de yer aldığı ve bu ülkelerde 1648 adli soruşturmanın yürütüldüğü bilgisi paylaşıldı.

'KURYE OLMA'

Masum kişilerin "para aklama" suçuna alet olmasını engellemek isteyen Europol, bugünden itibaren sosyal medya üzerinden "#DontBeaMule" (kurye olma) etiketiyle farkındalık oluşturmaya çalışacak.

Europol, "para aklama" suçuyla mücadele amacıyla "Avrupa Para Kuryesi Operasyonu" (European Money Mule Action) adıyla daha önce de 7 operasyon gerçekleştirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN