Erdoğan muhalefeti hedef aldı: Gerilim siyasetiyle işimiz yok, bizi arayan şantiyede bulur

Erdoğan muhalefeti hedef aldı: Gerilim siyasetiyle işimiz yok, bizi arayan şantiyede bulur

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında muhalefeti hedef aldı. Erdoğan, " Bizim gerilim siyasetiyle işimiz olmaz. Bizi arayan şantiyede bulur. İş ve icraat üretirken bulur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. TOKİ'nin İstanbul'da tamamlanan konut çekilişine ilişkin konuşan Erdoğan, "500 bin konutun anahtarlarını 2027 Mart itibarıyla teslim etmeye başlayacağız. Kurada ismi çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesin. 6 Şubat'ın izlerini kısa sürede büyük oranda silmiş bir kadroyuz. Bunları nasıl yaptıysak eserlerimize yenilerini ekleyeceğiz. Biz bu ülkeye, bu millete sevdalıyız. Hizmet eden izzet bulur prensibi bizim pusulamızdır. Bizim gerilim siyasetiyle işimiz olmaz. Bizi arayan şantiyede bulur." ifadelerini kullandı.

Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin konuşan Erdoğan, süreçte birçok kritik eşiğin aşıldığını belirterek "Ülkemize maliyeti 2 trilyon doları aşan terör sorununu çözdüğümüzde Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüz daha da hızlanacaktır. Komisyon raporunun onaylanmasıyla çok daha hassas yönetilmesi gereken bir süreçteyiz. Siyasi partilerimizin de desteğiyle bu kavşağı da kazasız belasız geçeceğiz. Süreçle ilgili belli çevreler tarafından köpürtülmek istenen kuru gürültüye kulak asmıyoruz. Biz bu yola revan olduk." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Filistin'in yiğit evlatlarını bir kez daha selamlıyorum. Daima yanlarında olduğumuzu ifade ediyorum. Bugün Kut'ül Amare Zaferi'nin 110. yılı. Kut'ül Amare Zaferi muhteşem bir başarıdır. Kut halkı Osmanlı ordusunun bir parçası gibi hareket ederek bu uğurda pek çok şehit vermiştir. Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerle coğrafyamızı kana bulamak isteyenlere en sağlam direnç hattımız bir duvarın tuğlaları gibi birbirimize kenetlenmemizdir. Kökenlerimiz farklı olabilir hayat tarzlarımız, siyasi görüşlerimiz farklı olabilir... Bunların hiçbiri bizi bölmemeli. Köken, mezhep farklarımızı bir tarafa bırakıp kardeşliği yüceltmeliyiz. Sadece kendi içimizde değil sınırlarımız dışında da kardeşliğin diliyle konuşmalıyız. Türkiye'nin bölgedeki tüm kardeşleriyle kucaklaşması ortak tarih ortak gelecek paradigması tenkit edilecek değil takdir edilmelidir. Nasıl etle tırnak birbirinden ayrılmazsa bin yıldır aynı topraklarda yaşadığımız kardeşlerimizle bizi kimse ayıramaz. Kardeşliğimizi kundaklamak isteyenlere eyvallah demeyeceğiz.

"GERİLİM SİYASETİYLE İŞİMİZ OLMAZ"

Partimizin kuruluşunun 25. yıl dönümüne adım adım yaklaşıyoruz. Vatandaşlarımızın gönlüne girmek için canla başla çalışıyoruz. 500 bin konutun anahtarlarını 2027 Mart itibarıyla teslim etmeye başlayacağız. Kurada ismi çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesin. 455 bin konut ve iş yeri yaparak 6 Şubat'ın izlerini kısa sürede büyük oranda silmiş bir kadroyuz. İstanbul'da 980 bin ülke genelinde 2 milyonu aşkın bağımsız bölümü dönüştürmeyi başarmış bir hükümetiz. Bunları nasıl yaptıysak eserlerimize yenilerini ekleyeceğiz. Biz bu ülkeye, bu millete sevdalıyız. Hizmet eden izzet bulur prensibi bizim pusulamızdır. Bizim gerilim siyasetiyle işimiz olmaz. Bizi arayan şantiyede bulur. İş ve icraat üretirken bulur.

Milletin gönlüne şantajla değil, hizmetle icraatle girilir. Milletimiz bize güvensin biz bu güveni boşa çıkarmayız. 23 yıldır milletimizin her derdiyle ilgilendik. Birçok alanda sessiz devrimler gerçekleştirdik. Ana muhalefet gibi lafa gelince basın özgürlüğünden dem vurup yolsuzluklarını ifşalıyorlar diye basın mensuplarını tehdit edenlerden olmadık. Hafta sonu 100 bin konutun kura çekim törenini yaparken CHP Genel Başkanı, belediye başkanlarıyla toplantıdaydı. Son derece seviyesiz ifadelerle bizi hedef aldı. Yolsuzlukla yargılanan belediye başkanları karşısında kuzu kesilenler basın mensuplarına karşı tehditler savuruyor. Bu mu sizin basın hürriyetinden anladığınız. Kendini dev aynasında görenler; cürmünüz kadar yer yakarsınız. Alışık olduğunuz eski Türkiye artık yok. Gazetelerin CHP'nin basın bülteni gibi çıktığı günler geride kaldı. Türkiye çok sesliliğe nihayet kavuşmuştur ve bundan dönüş olmayacaktır. Her gün yeni bir skandal patlak veriyor. CHP'nin aklına basını susturmak geliyor. Para kuleleriyle, baklava kutularıyla mücadele yerine bunların üzerine gidenleri tehdit ediyorlar. Ortada ahlak mı bıraktınız? Bunca kepazelikten sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmanız yüzsüzlüğünüzden kaynaklanıyor.

"TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİNDE BİRÇOK KRİTİK EŞİĞİ AŞTIK"

Ülkemize maliyeti 2 trilyon doları aşan terör sorununu çözdüğümüzde Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüz daha da hızlanacaktır. Süreçte 18. ayı geride bıraktık. Birçok kritik eşiği aştık. Komisyon raporunun onaylanmasıyla çok daha hassas yönetilmesi gereken bir süreçteyiz. Siyasi partilerimizin de desteğiyle bu kavşağı da kazasız belasız geçeceğiz. Süreçle ilgili belli çevreler tarafından köpürtülmek istenen kuru gürültüye kulak asmıyoruz. Biz bu yola revan olduk."

YORUMLAR (5)
5 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN