Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışan emeklilere de tek seferlik 5 bin liralık ödeme yapılacağını duyurdu. Erdoğan "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'na katıldı. Programda konuşan Erdoğan, çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye verileceğini duyurdu.

Enflasyona yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Her şeyin mükemmel olduğunu iddia etmiyorum. Tüm dünyada enflasyon sorunu varken bizim etkilenmememiz düşünülemez." diye konuştu.

Konuşmasında öğretmenlere yönelik şiddet olaylarına da değinen Erdoğan, "Öğretmenlerimizin daha mutlu, huzurlu ve başarılı olmaları için mesleki gelişimlerinde, özlük haklarında gerekli destekleri sağlayacağız. Şiddet konusu en hassas olduğumuz meseledir. Kültürümüzde öğretmene el kalkmaz, öğretmenin eli öpülür. Öğretmenlerimize yönelik şiddet eylemlerini asla mazur göremeyiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Meclis onayından geçti ve çalışmayan emeklimizin hesabına ödemeler yatırıldı. Emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Kabine toplantımızda bakanlarımıza talimatı verdim. Gerekli kanun teklifini önümüzdeki hafta Meclis'e sunacağız. 4 milyon 689 emeklimizin de ödemeden faydalanmasını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına ödeme gerçekleştirmiş olacağız.

8191288.jpg

"KALİTELİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM KARARINDAYIZ"

Kaliteli bir eğitim öğretimi başarmak kararındayız. Bunu da başardık, başarıyoruz. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını da ilköğretimde 28'den 18'e, ortaöğretimde 28'den 12'ye gerilettik. OECD ortalamalarına yaklaştık. Yine bu dönemde okullaşma oranlarımız eğitimin tüm kademelerinde cumhuriyet tarihinin zirvesine ulaşmıştır. Kız çocuklarımızın önündeki engelleri kaldıran yine biz olduk. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için bursların artırılmasına kadar birçok adım attık.

"TÜM DÜNYADA ENFLASYON SORUNU VARKEN BİZİM ETKİLENMEMEMİZ DÜŞÜNÜLEMEZ"

Evlatlarımızın eğitiminden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Biz bu konuyu doğrudan bekamızı etkileyen bir milli mesele olarak görüyoruz. Her türlü ufuk açıcı tenkite açığız. Atamalar yanında üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir diğer husus, öğretmen maaşları ve zamlarıyla ilgili. Bunda da zaman zaman kötü ithamlara rastlıyoruz. Oysa ki hükümetlerimizin karnesi apaçık ortadadır. 2002 yılında en düşük öğretmen maaşı 470 lirayken, bugün bu rakam 23900 liraya çıktı. Nereden nereye... Dolar bazında 2002 yılında kasım ayı itibarıyla ek ders hariç 292 dolar kazanırken bugün dolar bazında yaklaşık 3 katı maaş alıyor. Hem lira hem de dolar bazında reel artış mevcut. Her şeyin mükemmel olduğunu iddia etmiyorum. Tüm dünyada enflasyon sorunu varken bizim etkilenmememiz düşünülemez.

"KONUT FİYATLARI YAKINDA UYUMLU RAKAMLARA GELECEK"

Fahiş fiyat balonunu söndürecek tedbirleri artık hayata geçiriyoruz. Otomobil piyasasında alınan önlemlerin sonuçları gördük. Konut fiyatlarında da dengelenme başladı. Yakında uyumlu rakamlara gelinecek.

"ÖĞRETMENLERİMİZE YÖNELİK ŞİDDETİ MAZUR GÖREMEYİZ"

Evlatlarımızı dolayısıyla parlak yarınlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimize ne yapsak yetersiz kalacaktır. Bunu laf olsun diye değil tüm kalbimle ifade ediyorum. Bugüne kadar öğretmenlerimizle aramıza kimseyi sokmadık. İnşallah bundan sonra da muhabbetimizin sarsılmasına müsaade etmeyeceğiz.

60 yıllık bir hayalin ürünü olan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı göz önünde bulundurarak düzenlemeleri yapacağız. Öğretmenlerimizin daha mutlu, huzurlu ve başarılı olmaları için mesleki gelişimlerinde, özlük haklarında gerekli destekleri sağlayacağız. Şiddet konusu en hassas olduğumuz meseledir. Kültürümüzde öğretmene el kalkmaz, öğretmenin eli öpülür. Öğretmenlerimize yönelik şiddet eylemlerini asla mazur göremeyiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN