Son dakika! Erdoğan bu kez Merkel ile görüştü

Son dakika! Erdoğan bu kez Merkel ile görüştü

Son dakika haberi... Rusya lideri Putin'in ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile de görüştü. Erdoğan, görüşmede Türkiye-AB ilişkilerinde yakalanan ivmenin kaybolmaması gerektiğini söyledi.

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-Almanya ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, Almanya'nın içine girdiği genel seçim sürecinin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, yeni dönemde de Türkiye-Almanya ilişkilerinin sağduyulu ve stratejik bakışla gelişeceğine inandığını söyledi. 

"YUNANİSTAN TAHRİKAR EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR"

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde yakalanan ivmenin kaybolmaması gerektiğini belirten Erdoğan, Yunanistan'ın tahrikar eylemlerini sürdürdüğünü, Ege'de uluslararası hukuka ve vicdana aykırı olan geri itme hadiselerinin artarak devam ettiğini, tüm bunlara rağmen olumlu gündemin muhafazası için Türkiye'nin itidalli tutumunu koruduğunu dile getirdi.

"LİBYA İLE İLGİLİ İŞ BİRLİĞİ YAPALIM"

Erdoğan, NATO'nun imkan ve kabiliyetlerini de kullanmak suretiyle Afganistan'a desteğin en etkin biçimde nasıl sürdürebileceğini ele almak gerektiğini belirterek, Libya'nın istikrarı için Milli Birlik Hükümeti'ni desteklemeye devam edeceklerini, bu kapsamda Almanya ile iş birliği yapmaya da hazır olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmede, Kovid-19 ile mücadele ve Sputnik V aşısının tedariki ve üretimi konuları ele alınmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN