Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sığınmacı tepkisi: Boraltan Köprüsü faciası yaşattırmayacağız

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sığınmacı tepkisi: Boraltan Köprüsü faciası yaşattırmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadınlar Buluşması”nda yaptığı konuşmada Millet İttifakı adayı Kılıdaroğlu'nu sığınmacı politikası üzerinden hedef alarak, ''Sığınmacılar konusunda da CHP Genel Başkanının yaptığı gibi Nazi dönemini aratmayan nefret söylemlerine asla başvurmayacağız. Asırlardır mazlumların sığınağı olan bu ülke, bir daha Boraltan Köprüsü faciası gibi utanç sahneleri yaşattırmayacağız.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde “Kadınlar Buluşması”nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Vatanımızın istiklal ve istikbali uğrunda verdiğimiz mücadele ile milletimizin huzurundayız. Hiçbir ayrım yapmadan, mağdurlara sahip çıkışımızla milletimizin huzurundayız. 20 yıldır kazandığımız eserlerle milletimizin huzurundayız.

Her kul gibi yapmak isteyip yapamadıklarımızla, eksiklerimizle, kusurlarımızla milletimizin huzurundayız. Diğer tarafta SSK'yı batıran, CHP'yi batıran bir kifayetsizlik örneği var.

Daha 2 hafta öncesine kadar bedava ev vadettiği insanı gece yarısı kapı dışarı eden bir vicdansızlık örneği var. Koltuğunu korumak için Kandil'deki terör ele başlarından Pensilvanya'daki hainlere kadar hepsine çiçek dağıtan bir teslimiyet var.

Rakiplerini minder dışına atmak için şantaj, baskı, tehdit, kumpas dahil her yolu meşru gören bir ilkesizlik var. Bakanlık pazarlığı alev alev... Hale bak. Yüzde 1'i zor bulan bir gruba 40 milletvekili dağıtan bir garip insan var.

Bir özelliği de hesap uzmanı... Bu nasıl hesap uzmanı ki yüzde 1 bile olmayanlara kendi vekil sayılarını yok edecek sayıda bir oranla 40 tane vekillik dağıtıyor.

Bu pazar çok önemli. Bu pazar inşallah benim milletim hesap uzmanlığının en güzel örneğini sandıklarda bunlara verecek.

Türk siyasetinin 21 yıldır unuttuğu tüm kötülükleri 3 aya sığdırmış bir çapsızlık örneği var.

Selo'nun çıkmasını istiyorsanız oyları Kılıçdaroğlu'na vereceksiniz diyorlar. Kim bu Selo? Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan teröristtir. Edirne'de cezasını çekiyor. Bu ülke hukuk devleti değil mi? Hukuk devletinde sen kendini tamamen hukukun üzerine çıkartıp Selo'nun çıkmasını istiyorsanız oyları bize vereceksiniz nasıl dersiniz? Bu yüzden Erdoğan 323 kişi ile devam ederse hukuktan başka hiçbir şey tecelli etmez.

Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu parti CHP... Diyor ki bırakın general olsa ne yazar? Halka ne diyor, it sürüleri... Diyen kim? O da bir HDP'li... Ben merak ediyorum, bu yargı nerede? Bu şekilde saldıran birine karşı şu ana kadar yargı devreye girdi mi? Yargı da maalesef devreye girmedi. Bu onlardan değil ama farklı bir kesimden olmuş olsaydı yakasına yapışır içeri alırlardı Gazi Mustafa Kemal'e hakaretten.

Suçüstü yakalandılar. Bizi hedef alarak, bize ve milletimize hakaret ederek paçalarını kurtarmaya çalışıyorlar. Ama hakaretin üzerini örtemezler. Asıl sorumluluk bize düşüyor. İşi şansa bırakamayız, nasıl olsa öndeyiz duygusunun bizi rehavete sürüklemesine izin veremeyiz. 14 Mayıs'ta yarım bıraktığımız işi 28 Mayıs'ta inşallah ezici bir çoğunlukla tamamlayacağız.

Pazar günü oy kullanmak ve sandıklara sahip çıkmak dışında hiçbir planımız olmayacak. Hayatta pek çok şeyin telafisi vardır ama sandığın telafisi yoktur. Pikniğe daha sonra gidilir, tarladaki işler ertesi gün de yapılır. Ama sandık önümüze sadece 5 yılda bir gelir. 28 Mayıs'taki gibi seçim hayatımızda bir kez yaşanır. Sabahın erken saatlerinden itibaren oy verme yerlerine gitmenizi, bayram yerine çevirmenizi rica ediyorum.

Maruz kaldığı onca saldırıda milli iradeye sahip çıkanlar kadınlardır. Tuttukları evlat nöbetleriyle terör örgütlerine baş kaldıranlar kadınlardır. Pazara kadar değil mezara kadar sizinleyiz. Kadınları siyasetin nesnesi olmaktan çıkartıp öznesi haline getirdik. Meclisin en genç kadın milletvekilleri bizim partimizde. Kadın Kollarımız 6 milyona yakın üyesiyle Türkiye'nin büyük sivil toplum kuruluşu konumunda.

Bizim aleyhimizde taa İBB adaylığımızda pek çok kampanya yürüttüler. Bunlar sorumluluk üstlenirse yaşam tarzına müdahale edecekler dediler.

Bize kadın hakları konusunda bize nutuk atanlar, ikna odalarında bizim öğrenci yavrularımıza ne acılar çektirdiler, ne zulümler yaptılar Bay Bay Kemal önce bunu anlatsın. Kızlarımızın başlarındaki başörtüleri çekip aldılar.

Başörtülü kadınlara sesleniyorum, başörtüsüne 1 metre karelik bez parçası diyen adam her türlü numarayı yapar. Bunun meşrebi her şeyi bozuk. Her türlü faşizmi bunlar sergilediler.

Evlenecek gençlerimize faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli 150 bin lira kredi vereceğiz.

Bu CHP LGBT'ci... Bu HDP LGBT'ci... İyi Parti LGBT'ci, yedili masada olan diğer partiler de ses çıkarmadığına göre LGBT'ci mi... AK Parti'ye LGBT sızabilir mi? Cumhur İttifakı'na LGBT sızabilir mi? Çünkü biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Seçimden sonra önemli olan adımımız bir an önce aile kurumunu güçlü bir konuma oturmaktır. Bu adımı atacağız.

Kim ak, kim beyaz ortaya çıkacak. Bizler bu adımla birlikte şunu ispatlayacağız; bunların milli ve yerli olma konusu sadece eşyada değil, ailede de ortaya çıkacaktır. Ne denli bunlar milli ne denli yerli ne denli ecdanının yolundan gidiyor gitmiyor ispatlayacağız. Küresel güçlerin dayatmasıyla veba gibi yayılan bu akımlarla ilgili şimdiden bunun tedbirlerini almamız gerekiyor. Pazar günü bunun imtihanıdır.

Gençlerimizin attığı her adımda yanlarında yer alacağız. Evlenecek gençlerimize, faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli 150 bin lira kredi vereceğiz. Daha pek çok kalemdeki desteklerle hem aile yapımızı yoksulluk ve sapkınlık tehdidinden koruyacak, gençlerimizin yanında olacağız.

Sığınmacılar konusunda da CHP Genel Başkanının yaptığı gibi Nazi dönemini aratmayan nefret söylemlerine asla başvurmayacağız. Asırlardır mazlumların sığınağı olan bu ülke, bir daha Boraltan Köprüsü faciası gibi utanç sahneleri yaşattırmayacağız. Ne diyorlardı? Bizi Emrenilerin eline bırakmayın. Türklere söylüyor. İnönü dönemi. Bizi siz öldürün ama Ermenilere bırakmayın. Boraltan faciası budur ama bunu görmezden geliyorlar.

Sığınmacılara uyguladıkları bu. Suriye'nin kuzeyinde yaptığımız evlerle 600 bin sığınmacıyı o evlere taşıdık taşıyoruz. Katarla yaptığımız bir iş birliği ile de 1 milyon sığınmacıyı o konutlarda iskan edeceğiz. Bunlar savaştan kaçtı, bizim de başımıza gelebilirdi. Bize sığınanlara bay bay Kemal'in yaptığını yapamayız, bu zihniyet bir terörist zihniyetidir. Sığınmacıların gönüllü, onurlu bir şekilde vatanlarına geri dönüşünü sağlayacağız.

Almanya, Amerika; Suriyeli muhacirleri alıyor. Bizim Alaska Türklerini de aldılar. Biz bi Amerika, Almanya, Fransa kadar bu tür muhacirlere kapımızı açamayacak kadar sıradan bir ülke miyiz ya?"

BORALTAN KÖPRÜSÜ OLAY NEDİR?

Boraltan Köprüsü Katliamı ya da Boraltan Faciası, Türkiye'ye sığınan 195 Azerbaycan kökenli Sovyet askerinin 1945 yılında mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde Sovyetler Birliği'ne iadesi sonrası yaşanan katliamdır.

Türkiye Sovyetler'den mütekabiliyet esasına dayanarak Sovyet topraklarına iltica etmiş olan bir subay ve iki erini istemişti. Sovyetler ise askerlerin izlerinin bulunamadığını beyan edip geri vermeyince Türkiye yola çıkan bazı askerlerin iadesini durdurdu. Türkiye ayrıca iltica edenlerden Türk kökenli olanların Türkiye vatandaşlığına alınması esa­sını kabul etti.

Sınır karakolunda bulunan Azerbaycan kökenli Sovyet askerleri[1] Aras Nehri üzerindeki Boraltan Köprüsü'nden geçerek Türkiye'ye iltica etmişlerdi fakat Sovyetler Birliği'nin isteği üstüne mütekabiliyet kapsamında hükûmetin talimatıyla iade edildiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN