Erdoğan Göreve Başlama Töreni'nde konuştu: Bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli’den mazbatasını alarak, Meclis Genel Kurulu'nda yemin edip göreve başladı. Erdoğan, Meclis'ten ayrılarak Anıtkabir'e geçti. Anıtkabir ziyaretinin ardından Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne katılmak üzere Beştepe'ye geçti. Törende konuşmalarını gerçekleştiren Erdoğan, bu akşam bakanlar listesini açıklayacağını duyurdu.

TBMM Genel Kurul'u, üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni için toplandı. Genel Kurul, Geçici TBMM Başkanı, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli başkanlığında açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'den mazbatasını aldıktan sonra yemin etti.

kapak.jpg

GENEL KURUL ÖNÜNDE YEMİN ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te toplanan Genel Kurul önünde yemin ederek görevine resmen başlamış oldu.

kapak-006.jpg

whatsapp-image-2023-06-03-at-16-09-22.jpeg

ERDOĞAN'IN AİLESİ DE MECLİS'TE TÖRENİ TAKİP ETTİ

kapak-003.jpg

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Erdoğan Albayrak, oğlu Bilal Erdoğan ve eşi Reyyan Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar (sağda) ve eşi Selçuk Bayraktar (solda) ile torunları da katıldı.

ANITKABİR'DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulundaki yemin töreninin ardından Anıtkabir’e geldi. Erdoğan, Aslanlı Yol’dan geçerek mozoleye çıktı.

kapak-002.jpg

Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Erdoğan, İstiklal Marşı’nı okudu.

kapak-005.jpg

Daha sonra Misak-ı Millî Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere yazdığı metni okudu. Erdoğan, özel deftere yazdığı metinde şu ifadelere yer verdi:

kapak-004.jpg

“Aziz Atatürk, Türkiye bir seçim sürecini daha tüm dünyaya örnek gösterilecek rekor bir katılımla demokrasi şöleni havasında suhuletle neticelendirdi. 14 Mayıs’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapacak 28’inci dönem milletvekillerini belirleyen milletimiz 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda da şahsımıza yüzde 52,18 oy oranıyla yine büyük bir teveccüh gösterdi. Hamdolsun bir 5 yıl daha ülkemize ve necip milletimize hizmet edecek olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de güvenoyu aldığı bu seçimlerin milletimizin yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Asrın felaketi, 6 Şubat depremlerinin yaralarını hızla sarıp söz verdiğimiz gibi depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12. Cumhurbaşkanı olarak milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğine sahip çıkmaya, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin. Ruhun şad olsun.”

ERDOĞAN GÖREVE BAŞLAMA TÖRENİNE KATILIYOR

Erdoğan, Anıtkabir'deki ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne katıldı.

kapak-007.jpg

Erdoğan, katıldığı programda konuşma gerçekleştirdi:

"Törenimize teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbime, bizlere beş sene daha Türkiye'ye ve Türk milletine hizmet etme imkanı verdiği için hamd ediyorum. Aziz milletimin her ferdine şükranlarımı sunuyorum.

Sandığa giderek demokrasimize güç katan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

6 Şubat'ta asrın felaketini yaşadıkları, sırf oy tercihinden dolayı sayısız hakarete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize buradan bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Bu seçimlerde sadece yurt içi ve yurt dışında yaşayan kendi insanımızın desteğini almadık. Aynı zamanda dünyanın dört bir yanında umutlarını ülkemize bağlamış yüz milyonlarca mazlum ve mahzun gönlün de duasını aldık.

Dergi kapakları üzerinden milli iradeye müdahale girişimlerini unutmayacağız.

Cumhurbaşkanı sıfatıyla 5 sene daha Türkiye'ye ve Türk milletine hizmet etme şerefine nail olduk.

Milli irade sandıkta iki kez tecelli etmiş, millet kesin kararını vermiştir.

Bu akşam yeni kabineyi açıklayacağım. Yeni kabinemizle birlikte Türkiye Yüzyılı’nı nakış nakış inşa edeceğiz.

Bize oy vermeyenler ile muhabbetin diliyle konuştuk.

Gelin seçim dönemindeki kırgınlıkları bir tarafa koyalım. Küslük olmuşsa barışmanın yolunu bulalım. Hep beraber Türkiye Yüzyılının inşasına omuz verelim.

Demokrasimizi, darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak, özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla güçlendireceğiz."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN