Erdoğan'dan 6 liderin bir araya gelmesi hakkında yorum: O masadan bir şey çıkmaz

Erdoğan'dan 6 liderin bir araya gelmesi hakkında yorum: O masadan bir şey çıkmaz

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili belediyelere su faturalarında en az KDV indirimi kadar indirim yapılması talimatını verdi. Erdoğan ayrıca, kendisine 'Karşıma çık' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Sandıkta karşısına çok çıktık, hepsinde de kazandık" diye yanıt verdi. 6 liderin yuvarlak masa görüşmesini de yorumlayan Erdoğan, "O masadan bir şey çıkmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde su faturası zamları, CHP Genel Başkanı'nın 'Karşıma çık' sözleri ve 6 liderin bir araya geldiği yuvarlak masa görüşmesi vardı.

"2023 BİR KADER SEÇİMİDİR"

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Unutulmamalıdır ki 2023 AK Parti veya bizim şahsımızdan ziyade ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası olacaktır. Eskinin köhne devirlerine dönüş ile aydınlık geleceğe yürüyüş arasında kritik bir tercih yapacaktır. Milletimiz bugüne kadar girdiğimiz hiçbir mücadelede bizi yalnız bırakmadı.

Bugün ülke olarak dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmemizi sağlayacak radikal bir dönüşüm hamlesinin içindeyiz. Bunu da başaracağız. Bu durumun farkında olan sadece biz değiliz.

Türkiye'nin önünü kesmek için hem kendi siyasi ve ekonomik güçlerini kullanıyorlar, hem de içerideki araçlarını seferber ediyorlar. 2023 bir kader seçimidir.

ERDOĞAN'DAN AK PARTİLİ BELEDİYELERE ÇAĞRI

Her büyük dönüşüm gibi bu süreçte de sancılar çekiyor, bedeller ödüyoruz. Milletimizin 2018 'den beri devam eden ekonomik dalgalanmalar nedeniyle sıkıntılar yaşadığını biliyoruz.

Elektrik tarifeleri konusunda ilgili kurumlara vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirme yapılması talimatını verdik.

AK Partili belediyelere çağrıda bulunmak istiyorum. Biz ne ana muhalefetiz ne şuyuz ne buyuz. Biz AK Partiyiz. En az KDV indirimi kadar, bunun da üzerinde indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır.

"İBB SEÇİM ÖNCESİ SÖZ VERDİN, KOLTUĞA OTURUNCA UNUTTUN"

(İBB'yi kastederek) Bunlar seçim öncesi suya indirim getireceğiz, ekmeğe indirim getireceğiz dediler.

Elektrikte vatandaşımıza zulmetmeyen bir süreci çalıştırıyoruz. Şu anda su belediyelerin. Peki belediye olarak sen seçim öncesi, seçim döneminde söz verdin. Koltuğa oturunca unutanlardan oldun. AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşımızı su parasında aydınlatacağız. Bizimki lafta kalmaz.

Hayat pahalılığının belini de biz kıracağız. Eğer vatandaşlarımıza hala zulmetmeye devam ediyorsanız teftiş ekiplerimizle sizlerin sırtına bineceğiz.

'KARŞIMA ÇIK' DİYEN KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

Türkiye ne çektiyse içeriden yediği yumruklardan çekmiştir. Bugün de aynı dertten muzdaribiz. CHP ve başındaki zat ülkemizde demokrasinin kötüleşmesine, ekonominin güçlenmesine karşı oynanan oyunların koçbaşılığına soyunmuştur. Bu zihniyet yalanlarıyla, ülkenin zararından, milletin felaketinden medet uman siyaset anlayışıyla Türkiye'nin vaktini ve enerjisi tüketmektedir. Son günlerde Kılıçdaroğlu, kendi aklınca bize meydan okuyor. 'Karşıma çık' diye yeri göğü inletiyor. Halbuki biz sandıkta Kılıçdaroğlu'nun karşısına çok çıktık. 10 seçimde karşı karşıya geldik. 10'unda da kendisini sandığa gömdük. Bay Kemal, senin kıratın buna yetmez. Senin daha çok çalışman lazım. Ve biz sana oturduğun koltukta meşruiyet sağlamayız.

"O MASADAN BİR ŞEY ÇIKMAZ"

Bizim öyle yuvarlak masalarla işimiz yok. O masalarda neler konuşuyorsunuz hepsi ortada. Paylaşın bakalım neler paylaşacaksınız. O masadan bir şey çıkmaz. Unutkanlığınıza geldi galiba, HDP'yi neden almadınız. Onu da alın. HDP masanın altında mı kaldı, ne oldu?

Bunlar her seçimden sonra genel başkanlığı bırakacağını ifade etmişse de her sözü gibi bu da yalan çıktı. Kılıçdaroğlu hangi proje için CHP'nin başına getirildiyse, misyonunu tamamlamadığı için partinin başından indirilmiyor.

"NE SÖZ VERDİYSEK YERİNE GETİRECEĞİZ"

Türkiye bugünkü konumuna kolay ulaşmadı. Bu demokrasi ve kalkınma mücadelesini tarihimizin en üst düzeyine çıkarmak kolay olmadı. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getirmeden bu mücadelemizi bırakmayacağız. Biz milletimize ne söz verdiysek yerine getireceğiz. Biz hiçbir zaman zihinleri de gözleri de kalpleri de dışarıya bakanlar gibi olmadık. Ve işte ülkemizi bu seviyeye getirdik. Diplomasiden güvenliğe kadar her konuda ülkemizin haklarına sahip çıkıyoruz. Dün bu ülkeyi sadece soğuk savaş kamplaşmasının sınır gücü olarak görenler, savunmadan sanayiye her konuda ortaklık arayışına girmişlerdir.

"DEĞİŞİMİN YÜKSELEN YILDIZI TÜRKİYE'DİR"

Büyük ve güçlü Türkiye'nin yükselişine engel olamayanlar, yarın bu büyüklükten yararlanmak için sıraya gireceklerdir. Bu değişimin yükselen yıldızı Türkiye'dir. Siz kendi ülkelerinin yükselişini engellemek için paçalarından sarılıp aşağı çekenlere aldanmayın. Onların istediği darbe yönetimleridir, onların istediği ekonomik krizlerdir. Bunlar Türkiye düşmanlarına selam çakıyorlar. Bunların derdi ülke ve millete hizmet değildir. Eğer öyle olsaydı ülkenin ve milletin hayrına bir projelerini görürdük. Tek vaatleri eski Türkiye'yi geri getirmek. Kimsenin eski Türkiye'nin o karanlık günlerine geri getirmesine izin vermeyeceğiz. İnşallah bu sıkıntıları atlatıp ülkemizi 2023 hedefine ulaştırdığımızda döktüğümüz alın terlerinin karşılığını almış olacağız.

Sadece yalan yanlış bilgilerle, mevcudu karalayarak elde edilecek bir yol yoktur. Güzel günlere hep birlikte kavuşacağız.

"ÖĞRETMEN SAYIMIZI 1.2 MİLYONA ÇIKARDIK"

Türkiye'nin hedefine ulaşabilmesi eğitimle mümkün olabilirdi. Bu yılı kesintisiz yüz yüze eğitimle tamamladık. Eğitimin lokomotifi olan öğretmenleri de ihmal etmedik. Öğretmen sayımızı 1.2 milyona çıkardık.

Mesleki eğitim kanununda önemli değişiklikler yaptık. Bu düzenlemelerin ardından mesleki eğitimdeki öğrencilerin sayısı 330 bine yükseldi. İnşallah yıl sonuna kadar bu sayıyı 1 milyona çıkartacağız.

Yakında temel eğitimde 10 bin okul projesini başlatacağız. Amacımız çocuklarımızın TEKNOFEST geleceğini ulaşmasını sağlamak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (77)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
77 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN