Uysal'dan Soylu'nun 'darbe' sözlerine tepki: Takke düştü kel göründü

Uysal'dan Soylu'nun 'darbe' sözlerine tepki: Takke düştü kel göründü

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda bir araya gelen Millet İttifakı liderleri konuşmalarını gerçekleştiriyor. Meydanı dolduran yüz binlerce vatandaşa konuşmalarını yapmak üzere Demokrat Partisi lideri Gültekin Uysal kürsüye çıktı. Uysal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun '14 Mayıs seçimleri darbe girişimidir' sözlerine tepki göstererek 'Takke düştü kel göründü' dedi.

14 Mayıs seçimlerine 14 gün kala siyasi partiler programlarını yoğunlaştırdı. Bugün İzmir'de yüz binlerce vatandaşla buluşan Millet İttifakı liderleri konuşmalarını yaptı. Demokrat Partisi lideri Gültekin Uysal İzmirlilere seslendi.

Uysal'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Aziz İzmirliler, demokrat İzmir, Cumhuriyet'in varlığını pekiştiren şehrimiz. Bugün buraya İzmirimizin dört bucağından. Bugün buraya Halil İbrahim soframıza katılan tüm İzmirliler hoş geldiniz. Milletimizin ruhundan fışkırmış iradeyi alana taşıyanlar hoş geldiniz.

Bu kutlu şehir tarihi sorumluluğunu bir kez daha yerine getiriyor. Türk tarihinde bir kez daha irade koyuyor. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Demokrasi bayrağını, demokrasi meşalesini bütün baskılara rağmen, bütün dayatmalara rağmen yere düşürmediniz.

'MİLLETİN SOFRADA EKMEĞİ KÜÇÜLDÜ'

Birileri bu aziz millete deli gömleği giydirme teşebbüsü içerisinde 20 yıldır. Türk milleti yetki istediler yetki verdi. Güç istediler güç verdi. Mutlak güç istediler onu da verdi. Dediler ki dilimizden dökülen kanun olsun. Şaibeli bir referandumla onu da geçirdiler. Sınırsız yetki olsun, sıfır denetim mekanizmasıyla biz uçacağız kaçacağız dediler. Dediler ama bu keyfi rejimi fiilen ve resmen işlemeye başladığı günden bugüne milletin sofrada ekmeği küçüldü. Gençleri daha fazla iş bulamaz hale geldi.

'TAKKE DÜŞTÜ KELLE GÖRÜNDÜ'

Bir İçişleri Bakanı (Soylu) var; biliyorsunuz. Şimdi çıkmış diyor ki 14 Mayıs 2023 seçimleri bir darbe girişimiymiş. Anadolu'da güzel bir söz var. Dün Isparta'da da paylaştım. Ne deriz? 'Takke düştü kel göründü' deriz. Ve bu beylerin de zihinlerinin de nasıl çalıştığını gösteriyor.

Adlarının ak olduğunu gördük ama akıllarının ak olmadığını da gördük. 21 yıllık icraatları ortada. Demokrasiyle ilgili ufuklarını gördük, hukukla ilgili ufuklarını gördük.

'GAFFAR OKKAN'IN KATİLLERİNİ ADAY YAPTILAR'

Söyleyecek sözleri söyleyecek yalanları kalmadı. Şimdi muhalefeti eleştirmekle meşguller. Yaftalamalar yapıyorlar. Türkiye'de terör örgütleriyle iş birliği yapma imtiyazı Sayın Erdoğan'da. Sayın Erdoğan PKK ile işbirliği yapabilir. FETÖ ile işbirliği yapabilir. Bunlar yetmedi şimdi Gaffar Okkan'ın katillerini aday listelerinde aday yaptılar. Bizim vatanseverliğimiz bu mevsimlik milliyetçiler gibi olamaz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN