İmamoğlu emeklilere yapılacak yardımları tek tek saydı

Kağıthane'de konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeminde atanamayan öğretmenler ve emekliler vardı. "Kıymetli öğretmenlerimiz atama konusunda çok sıkıntılı ve öfkeli" diyen İmamoğlu "İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile uğraşmayı bırakın. Atanamayan öğretmenlerin dertlerini çözün" ifadelerini kullandı. Kullanılmayan hastaneyle ilgili Murat Kurum'a da yanıt veren İBB Başkanı 'Hastaneden kaçarak gitmişler, amaçları beni karalamak' dedi. İmamoğlu emeklilere yapılacak para yardımını da açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kağıthane Halk Buluşması'nda konuştu. Cumhur İttifakı'na seslenen İmamoğlu'nun 'benimle uğraşmayı bırakın, atanamayan öğretmenlerin dertlerini çözün' ifadeleri dikkat çekti. Murat Kurum'un 'Kağıthane'deki hastanenin hizmet vermediği' iddiasına da cevap veren İmamoğlu, "Beni karalamak için bir yazı yazmışlar. Öbür hastaneye kaçarak gitmişler. Ben gazeteden öğrendim" yanıtı verdi. İBB Başkanı pazardan, ekmeğe, kiradan, dönüşüme emeklilere yapılacak yardımları da tek tek saydı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Kıymetli öğretmenlerimiz atama konusunda çok sıkıntılı ve öfkeli. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile uğraşmayı bırakın. Atanamayan öğretmenlerin dertlerini çözün.

Biz gücümüzü kimseyi ayırmamaktan alıyoruz. Biz çok güçlü İstanbul İttifakıyız. Bu ittifak çok güzel işler başardı, başarmaya da devam edecek. 650 bin annemizin cebine anne kartı koyduk, kreşlerimize çocuklarımızı davet ettik. 100 bin gencimize burs dağıttık.

İSRAFÇILAR GİTTİ İCRAATÇİLER GELDİ

İsrafçılar gitti, icraatciler geldi. Rantçılar gitti halkçılar geldi. Hem de Cumhuriyet’in Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden halkçılar geldi. Enerjimizin kaynağını merak edenlere şöyle söyleyin, Ekrem İmamoğlu’nun enerjisinin kaynağı çarşıda pazarda, enerjisinin kaynağı güzel annelerimizle konuşurken, onlarla dertleşirken…

Halkın sevgisinden enerjimizi alıyoruz. Ama onlar bunu anlayamaz. Çünkü onlar çarşıya, pazara gidebilirler mi? Esnafa elam vereblirler mi? Gidemezler. Yüzleri yok. Sorulara cevapları yok. Tembeller, çalışmıyorlar. Çalışsalar emeklilerimiz bu kadar mağdur olur mu? İşsizlik bu kadar yüksek olur mu?

Ama biz İstanbul'daki görevimizi yerine getiriyoruz. Kağıthane'den vatandaşlarımız artık kolaylıkla birçok noktaya ulaşabiliyor. Teknoloji atolyesini açtık. Gürsel'de bir camii açtık. Oraya güzel otoparklı bir proje hazırlıyoruz.

Tonguç başkanım benim yol arkadaşım. Geçtiğimiz 5 yılda hep yanımda görürsünüz...

Onlara talimat gelince yapıyorlar. Kimden geldiğini merak eden var mı? Biliyorsunuz zaten kim olduğunu. Tonguç başlan talimatı milletten alacak.

ONLARIN İŞİ BENİ KARALAMAK

Beni karalamak için bir yazı yazmışlar. Öbür hastaneye kaçarak gitmişler. 2 gün sonra o binaya geldim. Bunlar da devlet görgüsü de yok. İnsan etrafı bir toplar. 'Ey halkımız sizi oraya taşıyalım' der. Bunları biz yaparız, onlar yapmaz. Onların işi beni karalamak.

Halk onalar onları dize getirdiniz. İşin içinde oy var. Oy olmazsa size gelmezler. Onların dediğini yapmazsanız değerli olursunuz. Biz sizi dinliyoruz.

(Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 13 Mart'ta Kağıthane'de düzenlen mitingde "Büyükşehir mülkiyetinde hastanemiz varmış. O hastane hizmet vermiyor. İBB mülkiyetindeki hastanemizi Sağlık Bakanlığı'mızla birlikte Kağıthane'mize kavuşturacağız" ifadelerini kullanmıştı.)

Emekli bana gelir 'biz yanıyoruz' diyor. "Emekli oldum evlatlarıma yuva kurdum şimdi bu hükümet beni çocuğuna muhtaç etti" diyor.

EMEKLİLERE PARA YARDIMI

Emeklilere 10 bin TL pazar desteği, o aileye her gün halk ekmekten 1 ekmek desteği vereceğiz. Binaları dönüşüyor ve emekliyse 9 bin TL kira desteği, depreme dayanıksız evini dönüştürmesi için yüzde 65'ini de biz karşılayacağız. Onun için biz kent lokantası açıyoruz. Onun için biz sosyal yardımları 6 kat artırıyoruz. Siyaset yapmıyoruz, halkımıza yardım ediyoruz.

Onlar için partilerinin lideri kutsal. Bizim için kutsal insanımız. Biz insanımızı yaradan da ötürü seviyoruz. İhmalleri, ihanetleri tarihe gömmeye hazır mıyız? Bunlar bizi seyrederken bile yorulacaklar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN