Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu! Ünlü SGK uzmanı yeni zammı açıkladı: Tüm emeklilere 12 bin TL verilecek...

Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu! Ünlü SGK uzmanı yeni zammı açıkladı: Tüm emeklilere 12 bin TL verilecek...

Milyonlarca emekli maaşlarına gelecek olan seyyanen zamma odaklanmış durumda. 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi emekli maaşlarına zam yapılması beklenirken gözler hükümetin açıklamalarına çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Seyyanen zammı olacak mı?' sorularını araştırırken SGK Uzmanı Dilek Ete güzel haberi verdi. Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu. Ete, emeklilere 12 bin TL verileceğini iddia etti.

Emeklilerin beklediği maaş zammı sonunda belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla en düşük emekli maaşına yüzde 49,25 oranında zam yapılmıştı. Fakat bu düzenlemeden 6 bin 700 TL ve altındaki emekliler faydalanamadı. Gözler ise gelecek olan seyyanen zammına çevrildi. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşına ek zam gelecek mi? Seyyanen zammı ne kadar olacak?' sorularını araştırırken SGK Uzmanı Dilek Ete önemli açıklamalarda bulundu. Bu zammı kimse beklemiyordu. En düşük emekli maaşı 12 bin TL olacak iddiası! İşte detaylar haberimizde...

EMEKLİYE SEYYANEN ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca emekli yerel seçimler öncesi hükümet tarafından seyyanen zammına gözünü çevirdi. 'Emekli maaşlarına seyyanen zammı olacak mı?' sorusuna yanıt veren SGK Uzmanı Dilek Ete, "Artık şurada seçime 17 gün kaldı, çok rica ediyorum, bunu İstanbul mitinginde mi açıklayacaksınız, nerede açıklayacaksınız?" dedi.

SGK UZMANI NET RAKAM VERDİ: "12 BİN TL OLMASI BEKLENİYOR"

Emeklilerin her geçen gün tepkilerin arttığını ve en düşük emekli maaşının 12 bin TL olabileceğini ifade eden Mete, "Bana göre, en az asgari ücret seviyesinde olmalı, en düşük emekli ailesine hiç gözetmeden, hiç ayırmadan bütün emeklilere en az 12.000 lira seyyanen zam vermeleri gerekiyor." açıklamasında bulundu.

yeni-proje-2024-03-15t135246-753.jpg

Ete, “Benim inancım var. Neden inancım var biliyor musunuz? Hiç seçim kaybetmedi, hep kazanıyor. Çünkü halkı biliyor” ifadelerini kullandı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunmuştu.

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği ek zam oranı ve 2024 yılında uygulanacak en düşük emekli maaşı ücreti de belli olmuştu.

yeni-proje-2024-03-15t135306-983.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." demişti.

En düşük emekli maaş oranına dair yeni bir bilgi yok. Bu kapsamda gelişmeler oldukça haberimizde yer vereceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN