Buralarda evi olanın sırtı yere gelmiyor! Geçim derdine düşen emekliler için cennet: Evini toplayan bu 5 ilçeye yerleşiyor

Buralarda evi olanın sırtı yere gelmiyor! Geçim derdine düşen emekliler için cennet: Evini toplayan bu 5 ilçeye yerleşiyor

İstanbul’un nüfusu her geçen gün artarken megakent artık göç alan değil göç veren bir şehir haline geldi. Özellikle emekli olanlar tası tarağı toplayıp başka şehirlere göç ediyor. Buralar da bu kapsamda geçim derdine düşen emekliler için cennet oluyor. İşte, emekliler için en ideal yaşam alanı olan 5 ilçemiz…

İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayanlar şehrin kalabalığı ve geçim derdinden kurtulmak için emekli olunca tası tarağı toplayıp başka bölgelere göç ediyor. Bu kapsamda Türkiye’de emeklilerin en çok tercih ettiği ilçeler belli oldu. Üstelik bu ilçeler emlak sektörü ve yatırımlar için de ekstra fırsat sunuyor. İşte, emeklilerin en çok yaşadığı 5 ilçemiz…

SEFERHİSAR

seferihisar.jpg

İzmir’in incisi olarak bilinen Seferihisar, Ege bölgesinin en göz alıcı noktalarından biri. Urla’nın kuzeyindeki bu şirin ilçe, tarihi ve doğal güzellikleri ile her sene binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. 1884 yılında ilçe statüsüne kavuşan Seferihisar, kuzeyinde Urla, kuzeydoğusunda Güzelbahçe ve Karabağlar, doğusunda Menderes ilçeleriyle çevrili, güneyi ve batısı ise Ege Denizi ile sınırlıdır.

ÇEŞME

cesme.jpg

İzmir’in gözde tatil yerleri arasında yer alan Çeşme, her sene binlerce yerli ve yabancı turiste renkli kumları ve berrak denizi ile ev sahipliği yapıyor. Yalnızca deniz ve kumun tadını çıkarmakla kalmayan Çeşme, ayrıca zengin gastronomiye de sahip. Çeşme’de ev sahibi olmaksa, bu güzelliklerin hepsini bütün yıl boyunca yaşama keyfi sunuyor.

DİDİM

didim.jpg

Aydın’ın popüler turistik yerlerinden olan Didim, turizm kadar tarımında ön plana çıktığı bir yer. Geçmişte tütün üretiminin yoğun olduğu Didim’de, şuan zeytin ve incir tarımı öne çıkıyor. Ayrıca balıkçılık da ilçenin bir başka önemli geçim kaynağı. Yaz aylarındaysa turizm sektörüyle bölge ekonomisine katkı sağlanıyor.

ALANYA

alanya.jpg

Kışın ılık yazın ise sıcak olan Alanya’nın ekonomisi tarım ve turizm üzerinden şekilleniyor. Ayrıca son zamanlarda bölgede hizmet sektörü de önemli bir gelişme göstermiş durumda. Özellikle turistik otellerde üretilen hizmet ve malların tüketimi, bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

FETHİYE

fethiye.jpg

Ülkemizin turizm için önemli yerleşim yerlerinden olan Fethiye, 2006’da dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz Kumsalı’na sahip. Öyle ki Ölüdeniz kumsalı, sadece Fethiye’nin değil Türkiye’nin de önemli turistik çekim noktaları arasında. Bu yüzden buranın emlak ve yatırım değeri oldukça yüksek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN