İçişleri'nden 'İBB soruşturması' açıklaması: Terörle iltisaklı bin 668 kişi tespit ettik

İçişleri'nden 'İBB soruşturması' açıklaması: Terörle iltisaklı bin 668 kişi tespit ettik

İçişleri Bakanlığı, İBB'ye yönelik teftişin tamamlandığını açıklayarak, terörle iltisaklı bin 668 istihdam tespit edildiğini bildirdi. Bakanlık, ön incelemeye tabi 505 kişiden 484’ünün de güvenlik soruşturması yapılmadan işe alındığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlatılan terör soruşturmasına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan soruşturmalar çerçevesinde, İBB, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı kişilerin çalıştırıldığına ilişkin ihbar alındığı belirtilerek, bakanlığın 20.12.2021 tarihli onayı ile özel teftiş başlatıldığı hatırlatıldı.

'484 KİŞİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILMADAN İŞE ALINMIŞ'

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İBB’de ve bağlı şirketlerinde terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı kişilerin çalıştırıldığı ihbarları üzerine 2021 yılında özel teftiş başlatıldı. Görevlendirilen 8 kişilik teftiş heyeti 2022 yılında özel teftişi tamamladı.

Özel teftişte; İBB ve şirketlerinde terör örgütleriyle irtibatlı/iltisaklı 1.668 kişi çalıştığı, ön incelemeye tabi 505 kişiden 484’ünün güvenlik soruşturması yapılmadan işe alındığı anlaşıldı.

Sorumlular hakkında 09/12/2022'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN