İmamoğlu 'Fatih tablosu' soruşturması hakkında konuştu: Benim için gurur vesilesi ama bu işin arkasını bırakmayacağım

İmamoğlu 'Fatih tablosu' soruşturması hakkında konuştu: Benim için gurur vesilesi ama bu işin arkasını bırakmayacağım

İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen mahkûmiyet ve terör soruşturması sonrası, İBB'nin satın aldığı Fatih tablosuna da inceleme başlatıldı. Konuya dair açıklamada bulunan İmamoğlu, 'Fatih tablosunu' almalarından dolayı soruşturma açılmasının kendisi için gurur vesilesi olduğunu söyledi. Soruşturmayı yürüten müfettişin AK Parti militanı gibi hareket ettiğini belirten İmamoğlu, "Böylesi bir tutumun onlara nasıl zarar vereceklerini görüyorum. Şimdiden uyarıyorum. Bu işin arkasını bırakmayacağım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı getirilmesinin yankıları sürerken İBB'ye bu kez de 'Fatih tablosu' soruşturması açıldı. Buna göre, İBB'nin Londra'da bir müzayedede satın alarak yıllar sonra İstanbul'a getirdiği tablonun satın alımı için ön inceleme başlatıldı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığına göre İçişleri Bakanlığına bağlı Teftiş Kurulu Başkanlığı, tabloya ilişkin ön inceleme kapsamında 27 Aralık'ta İBB'ye soruşturma açıldığına dair yazı göndermişti.

'MÜFETTİŞ, AK PARTİ MİLİTANI GİBİ HAREKET EDİYOR'

Yaşanan gelişmeler sonrasında gazetecilere konuşan İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in tablosunu ülkeye getirmekten onur duyduklarını belirterek şunları söyledi:

"Fatih, benim hayranlık duyduğum geçmişimizin önemli padişahlarından birisidir. Ardında da Kanuni Sultan Süleyman'ın tablosunu getirmiştik. Tabloyu aldığımız için valilik üzerinden bir soruşturma açılmıştı. Valilik bir şey bulamayınca soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Ama kendisini Ak Parti militanı olarak tanımladığım bir müfettiş öyle bir gaza geldi ki militanlık görevini nasıl daha üst düzeye taşırım çabası içinde olduğunu görüyorum.

'BU İŞİN ARKASINI BIRAKMAYACAĞIM'

Böylesi bir tutumun onlara nasıl zarar vereceklerini görüyorum. Şimdiden uyarıyorum. Bu işin arkasını bırakmayacağım. 'Fatih Sultan Mehmet'in tablosunu neden aldın' diye soruşturulmak benim için gurur vesilesidir. Kendi kişisel kariyeri için, şahsi çıkarları yapamayacağı şeyler olmayan bir kişinin müfettişlik yetkisini kullanarak hukuksuzluk zeminini yaratmasından rahatsızım. Bu yüzden dolayı elimden gelen bütün hukuki mücadeleyi vereceğim. Umarım bu tür insanlar o kurumlardan ayıklanır ve kurumlar daha fazla zarar görmez."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN