İYİ Parti provokasyonun hedefinde! Buğra Kavuncu'ya yumruklu saldırı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, bir yayına katılmak için gittiği Halk TV stüdyolarından ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumrukla saldırısına uğradı. Kavuncu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Akşener'in Kavuncu'ya saldırıya ilk tepkisi "İyi insanları susturamayacaksınız" oldu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, bir yayına katılmak için gittiği Halk TV stüdyolarından ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumrukla saldırısına uğradı. Kavuncu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

POLİS SALDIRGANIN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

Olay yerine gelen polis ekipleri, inceleme yaptı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Daha önce de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Rize, Bayburt, Sivas'ta provokatif saldırı girişimleri olmuştu.

SALDIRGAN ÖNCE 'BİR ŞEY SORABİLİR MİYİM' DEMİŞ

Saldırgan, Kavuncu'ya Bakırköy'deki Halk TV'den çıktığı sırada yanına gelerek, 'Bir şey sorabilir miyim?' dedikten sonra yumruk attı. Kavuncu, saldırı sonrası yere düştü.

KAVUNCU'NUN KORUMALARI GEREKÇESİZ ALINMIŞ!

Öte yandan Kavuncu'ya tahsis edilen korumanın da gerekçe gösterilmeden alındığı öğrenildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da korumaları da daha önce gerekçe gösterilmeden alınmıştı.

KAVUNCU'DAN İLK AÇIKLAMA: ALÇAKÇA BİR SALDIRI

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Kavuncu olayı şu ifadelerle anlattı:

"İpek hanımla yaklaşık bir saat süren bir canlı yayınımız vardı. Alçakça bir saldırı. Kaçtı tabii. Arkadaşlarımız yakalamak için çaba gösterdiler. Münferit bir hadise olarak değerlendirmekten çok bu iklimin nasıl yaratıldığına bakmak lazım. Naif bir insanım yapı olarak. Zaman zaman arkadaşlarımız eleştirmiştir. Korumalarım vardı. O korumaları da biz talep etmemiştik. Açıklanmayan bir sebeple de korumalarımız alındı. Yerel seçimlerden sonra. Bunlar daha iyi günleriniz lafının bir Cumhurbaşkanı tarafından söylendikten sonra nelere yol açacağı düşünülmeli."

AKŞENER: İYİ İNSANLARI SUSTURAMAYACAKSINIZ

İYİ Parti Genel Başkanı, Twitter'dan yaptığı ilk paylaşımda, "İyi insanları susturamayacaksınız" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: SÖKMEZ ARTIK BUNLAR, YUTMAYIZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kavuncu'ya yumruklu saldırıya şu ifadelerle tepki gösterdi:

"Sevgili Buğra Kavuncu yumruklu saldırıya uğradı. Maalesef Saray artık budur. Trol, küfür, iftira, yalan ve saldırılar. Erdoğan anketleri gördükçe gerginliği artırıyor. Ülke bunu gördü geçmişte, seni tanıdı Erdoğan. Sökmez artık bunlar, yutmayız! Biz seni hep beraber göndereceğiz."

DAVUTOĞLU: İKTİDARIN HEDEF GÖSTEREN DİLİNİN SONUCU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımla Kavuncu'ya yapılan saldırı kınadı. Davutoğlu, ayrıca İYİ Parti lideri Akşener'i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Davutoğlu, paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun, şehrin orta yerinde uğradığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ'a yönelik saldırıda olduğu gibi iktidarın düşmanlaştıran, hedef gösteren dilinin sonucudur bu. Geçmiş olsun Meral Akşener"

BABACAN: İKTİDAR ORTAKLARI SİYASAL ŞİDDETİ BESLEYEN ÜSLUBU TERK ETMELİ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise şu sözlerle saldırıyı kınadı:

"İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya karşı gerçekleştirilen saldırıyı esefle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İktidar ortaklarına çağrımız, siyasal şiddet ortamını besleyen söylem ve üslubu derhal terk etmeleridir."

AK PARTİ MİLLETVEKİLİNDEN TEPKİ: PROVOKATİF BULUYORUM

Kavuncu'ya yapılan saldırıya muhalefet kanadından tepkiler ve kınamalar gelirken iktidar kanadından da tepki geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İstanbulda ne idüğü belirsiz biri tarafından İYİ parti İl başkanına yapılan saldırıyı asla kabul etmiyor, provakatif buluyorum. İçinden geçtiğimiz süreç gerekli takibatın çok daha hassasiyetle üzerinde durulmasını gerektiriyor..."

LÜTFÜ TÜRKKAN: ŞEREF FUKARASI OLDUĞUNUZU TESCİL ETTİNİZ

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da şu paylaşımı yaptı:

"Kahpelik diz boyu. Buğra Kavuncu’ya attırdığınız o yumruk ile bir kez daha ne kadar şeref ve haysiyet fukarası olduğunuzu tescil ettiniz."

İYİ PARTİLİ AĞIRALİOĞLU: ALÇAK SALDIRI ANCAK KORKAKLARIN İŞİDİR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Kavuncu'ya saldırıyı şu sözlerle kınadı:

"İstanbul İl Başkanımız Buğra Kavuncu'ya yapılan alçak saldırı, ancak korkakların işidir. Bu adi işler bumerang gibidir. Döner eninde sonunda yapanı, yaptıranı vurur! Siyaset, kirli dile ve nefret dolu üsluba teslim olmamalı, siyaset iklimimiz bir şiddet sarmalına girmemelidir."

VELİ AĞBABA: ERDOĞAN, BİZATİHİ SORUMLUSUDUR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şu sözlerle saldırıyı kınadı:

"Bunlar daha iyi günleriniz! Durun bakalım, başınıza daha neler gelecek?” diyerek muhalefete yönelik saldırılarının emrini veren Erdoğan, muhalefete yönelik bu saldırının da bizatihi sorumlusudur. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya geçmiş olsun diliyorum."

KAFTANCIOĞLU: KABUL EDİLEMEZ, HESAP SORACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından Kavuncu'ya yapılan saldırıya ilişkin şu paylaşımı yaptı:

"İyi Parti İstanbul İl Başkanı, çok kıymetli mevkidaşım Buğra Kavuncu’ya yapılan saldırı da öncesinde yapılmış diğer saldırılar gibi kabul edilemez. Saldıranlardan ziyade saldırtan anlayıştan hesap soracağız! Sevgili Başkanım geçmiş değil gelecek olsun."

canan.jpg

İMAMOĞLU: SORUMLULAR YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMALI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yapılan saldırıya ilişkin şu paylaşımı yaptı:

"İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik yapılan saldırıyı kınıyorum. Sorumlular bir an önce yakalanmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır."

MANSUR YAVAŞ: SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da şu açıklamayı yaptı:

"İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Sn. Buğra Kavuncu’ya yönelik düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor, bu çirkin saldırının fail ya da faillerinin en kısa sürede yargı önünde hesap vermelerini diliyorum."

TUNÇ SOYER: SALDIRIYI KINIYORUM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şöyle tepki gösterdi:

"İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Sn. Buğra Kavuncu’ya katıldığı program çıkışında gerçekleştirilen provokatif saldırıyı kınıyorum. Geçmiş olsun Buğra Kavuncu"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (41)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
41 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN