Kılıçdaroğlu'ndan Can Atalay çağrısı: Adaletsiz hukukçulardan hesap soracağım

Kılıçdaroğlu'ndan Can Atalay çağrısı: Adaletsiz hukukçulardan hesap soracağım

CHP lideri Kılıçdaroğlu, tahliye başvurusu Yargıtay’da olduğu için TBMM'de yemin edemeyen TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen Gezi tutuklusu Can Atalay için, ''Erdoğan ve onun ağzına bakıp adaletli karar almaktan korkan adaletsiz hukukçular, sizden bunun hesabını soracağım. Bu topluma daha fazla zarar vermeyin, adaletteki erozyonu durdurun. Can Atalay’ı derhal serbest bırakın.'' çağrısında bulundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP)’den Hatay Milletvekili seçilen Gezi Parkı davası nedeniyle 25 Nisan 2022 tarihinden bu yana tutuklu olan Can Atalay’ın TBMM’deki milletvekili kaydı yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Meclisteki tek yemin edemeyen vekil olan Atalay'ın cezaevinde tutulmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

''Seçilmiş milletvekilini hukuksuzca, hakkında karar olmadan hapiste tutmak, sadece onu değil ona oy veren insanları da tutuklamaktır. Erdoğan ve onun ağzına bakıp adaletli karar almaktan korkan adaletsiz hukukçular, sizden bunun hesabını soracağım. Bu topluma daha fazla zarar vermeyin, adaletteki erozyonu durdurun. Can Atalay’ı derhal serbest bırakın.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN