TİP'ten Can Atalay hamlesi: Aday gösterdiler

TİP'ten Can Atalay hamlesi: Aday gösterdiler

TİP, TBMM Başkanı adaylığına cezaevinde bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay’ı gösterdi. TİP lideri Erkan Baş, imzaların yer aldığı dilekçeyi bugün saat 15.00'te meclise teslim etti.

TİP Hatay Milletvekili seçilen ve Gezi Parkı Davası kapsamında bir yılı aşkın süredir tutuklu olan Can Atalay için Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) bir hamle geldi.

TİP, TBMM Başkanlığı için Hatay Milletvekili Can Atalay'ı aday gösterdi. Meclis Genel Sekreterliği'ne başvuru yapıldı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş; kendisinin, Parti Sözcüsü Sera Kadıgil’in ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın imzasının yer aldığı dilekçeyi TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na bugün saat 15.00’te teslim etti.

Dilekçede, “Anayasanın 94’üncü ve TBMM İçtüzüğü’nün 10’uncu maddesi uyarınca 28’inci dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan adayı olarak Hatay Milletvekilimiz Şerafettin Can Atalay’ın adaylığını arz ve teklif ederiz.”

Gezi Davası kapsamında aldığı 18 yıl hapis cezası nedeniyle Silivri Cezaevi'nde tutulan Atalay'ın mazbatası, 25 Mayıs tarihinde avukatları tarafından alındı ve hemen ardından Atalay’ın tahliyesi için Yargıtay'a başvuruda bulunuldu. Yargıtay, yapılan başvuruya hala yanıt vermezken TİP Milletvekili Can Atalay henüz edilememesi sebebiyle görevine başlayamadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN