Kuduz olan çocuk hayatını kaybetti

Kuduz olan çocuk hayatını kaybetti

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bir sokak köpeğinin ısırması sonucu kuduz teşhisi konan 10 yaşındaki M.E, 19 gündür Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde kuduz bir köpek tarafından ısırılan, daha sonra fenalaşarak kaldırıldığı hastanede kuduz olduğu anlaşılan 10 yaşındaki M.E. tedavi gördüğü Ankara'da hayatını kaybetti.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden yapılan yazılı açıklamada, "Üniversitemiz İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde kuduz tanısıyla tedavi gören 10 yaşındaki hasta, tüm müdahalelere rağmen bugün öğleden önce hayatını kaybetti." bilgisi paylaşıldı.

Hastane Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz de açıklamada, "Aşıyla önlenebilecek bir hastalıktan dolayı bir evladımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerindeyiz." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bitlis'te 5 hafta önce köpek saldırısına uğrayan ve ailesine bisikletten düştüğünü söyleyen M.E., köpeğin ısırdığı kolunun uyuşması nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Burada kuduz hastalığı şüphesiyle tedaviye alınan M.E’nin yaşadığı Göldüzü köyünde Sağlık Bakanlığı ekiplerince inceleme başlatılmıştı. Yapılan incelemelerde kuduz olduğundan şüphelenilen P.E. (9) de önlem amaçlı tedavi altına alınmıştı.

Çocuklar burada ilk doz kuduz aşılarını olduktan sonra Ankara'daki Hacettepe Tıp Fakültesi'ne sevk edilmişti. Yapılan tetkiklerde 10 yaşındaki M.E.’ye kuduz teşhisi konulmuştu. Tedavi altına alınan M.E.'nin sağlık durumu ciddiyetini korurken, P.E.’nin ise kuduz olmadığı anlaşılmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (7)
7 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN