Son dakika! Meteoroloji 9 il için saat verip uyardı: Öğleden sonra başlıyor

Son dakika! Meteoroloji 9 il için saat verip uyardı: Öğleden sonra başlıyor

Son dakika: Sabah saatlerinde Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan sağanak yağışların ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni bir uyarı daha geldi. Yağışlı havanın Ege, İç Anadolu ve Karadeniz'e doğru kaydığı belirtilirken, aralarında Ankara'nın da bulunduğu 9 il için bu öğleden sonra başlayacak kuvvetli sağanak ve sel uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Eylül Pazartesi saat 11:40'ta "Uyarı No: 322" ile yeni bir meteorolojik değerlendirme yayınladı. Yurdun kuzeybatı kesimlerinden giriş yapan sağanak yağışların etki alanını genişleteceği belirtilen uyarıda, bu öğleden sonra ve akşam saatlerinden itibaren çok sayıda ilde hayatı olumsuz etkileyebilecek şiddetli yağışlar beklendiği duyuruldu.

yeni-proje-6

İŞTE UYARI YAPILAN 9 İL

MGM'nin resmi sosyal medya hesabından valilikleri de etiketleyerek yaptığı uyarıya göre, yağışlar iki dalga halinde etkili olacak. İşte sağanağın beklendiği illerin tam listesi:

Öğleden Sonra Etkili Olacaklar: Kütahya, Afyonkarahisar

Akşam Saatlerinden İtibaren Etkili Olacaklar: Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale (kuzey kesimleri), Samsun, Çorum, Amasya

yeni-proje-7

KRİTİK SAATLER: 16:00'DA BAŞLAYIP SABAHA KADAR SÜRECEK

Uyarı metninde yer alan bilgilere göre, kuvvetli yağışların başlangıç zamanı bugün (Pazartesi) saat 16:00 olarak belirlendi. Yağışların gece boyunca aralıklarla şiddetini artırarak devam etmesi ve yarın (Salı) sabah saat 06:00'da etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bu kritik zaman diliminde vatandaşların dikkatli olması gereken riskler ise şöyle sıralandı:

  • Ani sel ve su baskını
  • Yağış anında kuvvetli rüzgar
  • Ulaşımda meydana gelebilecek aksamalar

Yetkililer, belirtilen illerde yaşayan vatandaşları ani gelişebilecek olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN