MİT ve Emniyet'ten operasyon! 6 Mossad ajanına tutuklama

MİT ve Emniyet'ten operasyon! 6 Mossad ajanına tutuklama

İsrail dış istihbarat servisi Mossad’a bilgi sızdırmakla suçlanan aralarında eski emniyet amiri Hamza Turhan A.'nın da yer aldığı 7 şüphelinden 6’sı çıkarıldıkları mahkemece uluslararası casusluk suçu kapsamında tutuklandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Aralık 2022'de Mossad'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş ve casusluk yaptığı tespit edilen 68 kişi yakalanmıştı. Edindikleri bilgileri İsrail gizli servisi Mossad’a satan, aralarında eski ve faal kamu görevlilerinin de bulunduğu 7 kişilik bir hücre de MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği ortak gerçekleştirilen operasyonlarda çökertildi.

ARALARINDA ESKİ EMNİYET AMİRİ DE VAR

TEM Şubede 4 günlük sorgularının ardından bu sabah adliyeye sevk edilen zanlılardan 6'sı çıkarıldıkları mahkemece “uluslararası casusluk suçu” kapsamında tutuklandı. Aralarında FETÖ/PDY üyesi bir ihraç polis ile hücrenin başındaki eski emniyet amiri Hamza Turhan A.'nın da yer aldığı 7 şüpheliden 6’sı, akşam saatlerinde “uluslararası casusluk suçu” kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

hamza.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN