4 ilde orman yangını: Ekipler havadan ve karadan müdahale etti

4 ilde orman yangını: Ekipler havadan ve karadan müdahale etti

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar orman yangınlarına neden olabiliyor. Bu kez 4 ilde çıkan yangınlar vatandaşları korkuttu. Muğla, Antalya, Bursa ve Siirt'te çıkan orman yangınlarına ekipler soğutma işlemi uyguluyor.

4 büyük ilde çıkan yangınlara ekipler müdahalesini sürdürüyor. Havadan ve karadan yapılan müdahaleler etkili olsa da rüzgarın etkisiyle büyüyen yangınlar vatandaşı korkuttu.

Muğla'da öğle saatlerinde çıkan yangın helikopterleri harekete geçirdi. Kavaklıdere Çayboyu Mahallesi ile Bozdoğan'ın Hışımlar Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanları görenler durumu orman ekiplerine bildirdi.

7646623.jpg

KONTROL ALTINA ALINDI

Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale başlattı. Yangın, yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı.

7646626.jpg

İNCELEME BAŞLATILDI

Yangında ilk belirlemelere göre, 1 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

yeni-proje-2023-08-31t172536-161.jpg

BUSKİ EKİPLERİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangın, Bursa’nın Orhaneli ilçesi Sadağı Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda başladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Orhaneli BUSKİ ekipleri sevk edildi.

TAHKİKAT DEVAM EDİYOR

Olay yerine hızlıca ulaşan ekiplerin yerinde müdahalesiyle yangın, ağaçların sık olduğu bölüme sıçramadan söndürüldü. Yangınla ilgili tahkikat devam ediyor.

MANAVGAT'TA İKİ AYRI NOKTADA YANGIN

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yarım saat arayla iki ayrı ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde büyümeden söndürüldü.
Sarılar Mahallesi Pazaryeri yakınlarında ormanlık alandan yükselen dumanlar, jandarma, orman ve itfaiye ekiplerini harekete geçirdi.

Yangının erken fark edilmesi, ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde yangın büyümeden söndürülürken, yangının başladığı noktada yol kenarında bulunan yeni açılmış cips ve alkol şişeleri ekiplerin dikkatinden kaçmadı.

Yangının söndürülmesi ve soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu kez 500 metre mesafede su deposu altında dumanlar yükseldi. Yangın ekipleri kısa sürede bu yangına da müdahalede bulunarak büyümeden söndürdü.

yeni-proje.jpg

BİR YANGIN DA SİİRT'TE ÇIKTI

Siirt merkeze bağlı Akdoğmuş köyünde meydana gelen yangında ev ve bahçede bulunan meyve ağaçları yandı.

Edinilen bilgilere yangın, merkeze bağlı Akdoğmuş köyünde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın ev ve bahçelere sıçradı. Yangını gören ev sahipleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

BİR EV YANGINDA ZARARA UĞRADI

İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında bir ev ve çok sayıda üzüm ve nar ağacı zarar gördü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN