Muharrem İnce hakkındaki paylaşımlara re'sen soruşturma

Muharrem İnce hakkındaki paylaşımlara re'sen soruşturma

Kritik seçimlere 3 gün kala Türkiye'de siyaset gündemi ifşa videolarıyla çalkalanıyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye ilgili ortaya atılan kaset iddialarına ilişkin olduğu iddia edilen sosyal medya paylaşımıyla ilgili re'sen soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13. Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik sosyal medya paylaşımları hakkında re'sen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre; "Sosyal medya paylaşımında iddia edilen konulara ilişkin olarak işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda düzenlenen şantaj, tehdit ve belgede sahtecilik suçlarından 2023/107442 soruşturma numaralı dosya ile resen soruşturmaya başlanılmıştır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Twitter hesabın bir paylaşımda bulunarak son 45 gündür FETÖ tarafından sahte dekontlar ve kasetlerle hakkında bir algı operasyonu yapıldığını açıklamıştı.

"Savcılar neredesiniz" diye soran İnce, "Bu aşağılık teröristlerle ömrümün sonuna kadar mücadele edeceğim." ifadesini kullanmıştı.

İnce, "Ortada gerçek bir dekont yokken, gerçek bir kaset yokken, gerçek bir jeep yokken; bunları varmış gibi göstermek alçaklıktır, şerefsizliktir. Olmayan bir kaset ile ilgili “özel hayatın gizliliği" veya "ister gerçek olsun, ister sahte" değerlendirmesi yapmak kumpasçılara hizmet etmektir." açıklamasında bulunmuştu.

İNCE'NİN MİTİNGLERİ İPTAL EDİLMİŞTİ

Dün Memleket Partisi'nin Manisa ve İzmir'de düzenlemeyi planladığı mitingler, İnce'nin rahatsızlığı nedeniyle ertelenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN